1/2

Castlevania: Lords of Shadow 2 (Ön İnceleme)

Hakan Bozdemir 2.09.2013 - 17:13
Yüzyılların ardından geri dönüyoruz
Castlevania serisine yepyeni bir düzen getiren Lords of Shadow ikinci oyunu ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Lords of Shadow’da gelişmiş olan olayların ardından Dracula yüzyıllar süren derin bir uykuya dalmıştır. Modern çağlarda tekrardan güçsüz bir biçimde uyanır. Dracula’nın şeytana yani Satan’a yaptıklarından sonra, şeytan intikam almak için geri dönmeye hazırlanır. Bu geri dönüş bir tek Dracula yani Gabriel için değildir. Aynı zamanda şeytan, Zobek’i de öldürmek için de yola çıkar.

Castlevania: Lords of Shadow 2 (Ön İnceleme)
Hikayeyi pek beğenmedim!
Bundan korkan Zobek de gidip Dracula’yı durumdan haberdar eder ve ondan yardım ister. Bu yardımı karşılığında, ona onun ölümsüzlüğünü yok edeceğini söyler. Bunu duyan Dracula da teklifini kabul eder ve kaybettiği güçlerini aramaya başlar. Hikâyemiz Lords of Shadow 2 içerisinde bu şekilde devam edecek. Şimdilik hikaye yapısı olarak sadece bunlar açıklandı.

Açıkçası hikaye benim pek ilgimi çekmedi. İlk oyunda bulunan maske parçalarını aramak, karımızı tekrardan hayata döndürmek ve dünyayı kurtarmak gibi görevler benim daha çok hoşuma gitti. Şimdilik açıklanan hikayeye baktığımda ise pek tatmin olamıyorum. Daha garip bir senaryo gelmesini beklerdim. İsterseniz biraz da oynayacağımız oyunun oynanış yapısından bahsedelim.