Çapraz platform sandığınızdan daha karmaşık

Furkan Güler 11.10.2017 - 14:37
WWE 2K serisinin yapımcısı çapraz platform hakkında konuştu

Video oyun dünyasına çıkan tek Amerikan Güreşi oyunu serisi WWE 2K, yeni oyunu ile güreş severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Oyunun yapımcısı Mark Little ise yeni oyunun sahip olacağı özelliklerden ve konsolların, video oyun dünyasına durduğu pozisyondan bahsetti. Son günlerde gündemde ve en çok Microsoft'un ısrar ettiği konsollar arası çapraz platform sistemi hakkında konuşan Little, çapraz platformun sandığımız kadar kolay olmadığını belirtti. Bu durumun konsollara bağlı olan birinci parti stüdyoları zorda bırakabileceğini söyleyen yapımcı, perde arkasında bilinenden daha fazla problemin olduğunu belirtiyor.

WWE 2K18'in yapımcısı ilgi çekici bir açıklamada bulundu 

Şahsen çapraz platformun tüm oyuncular için oldukça iyi olacağı kanaatindeyim. Fakat firmalar mutlaka anlaşmazlığa düşecektir. Birinci parti stüdyoların ise nasıl tehlikeye gireceği konusunda mantıklı bir açıklama getiremiyorum. Bana göre çapraz platform oyunlar sadece üçüncü parti stüdyoları desteklemeli. Aksi taktirde konsolların sahip olduğu özelliğin ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Ünlü yapımcı diğer bir yandan eğer çapraz platform yapılacaksa, Epic Games'in örnek alınmasını istiyor. Fortnite için yanlışlıkla çapraz platform sunucuları açan geliştiriciler, daha sonrasında bu durumu düzeltmişti. Ancak açılan çapraz platform sunucular gayet sağlıklı bir şekilde çalışabiliyordu.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 18.05.2024 21:48
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2017 00:04
Adam demişki kısaca exclusive ler yaşatır konsolu. Microsoft zaten exclusive oyun nadir geliştirtiyor ve cross platform ısrarı bu yüzden. Yani naughty dog santa monica gibi studyolardan cross platform oyun beklemek zaten aptalca olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Çapraz platform sandığınızdan daha karmaşık
İlginizi Çekebilir