Capcom'dan Yeni Bir Oyun: "Remember Me"

Berkant Jeff Akarcan 14.08.2012 - 15:11
Paris sokaklarında kimse birbirini hatırlamıyor...
Bugünün Gamescom'daki ilk konferansı Gamescom'da yapılan duyurulardan bence en heyecan vericisi, Dontnod'un Capcom ile işbirliğine girmiş olmaları ve yeni oyununu (aslında pek de yeni olmayan oyununu; ipucu veriyorum: Adrift) duyurmuş olmaları oldu. Lafı uzatmadan kısaca Remember Me'den bahsetmek gerekirse, Eyfel kulesinin halen ayakta olduğu 2084 yılının Paris'inde geçen bir cyberpunk aksiyon oyunu.

Capcom'dan Yeni Bir Oyun: "Remember Me"
Ana karakterimiz olan Nilin, işinde gayet başarılı bir hafıza avcısı. Sadece insanların hafızalarını çalmak veya silmekle yetinmiyor, insanların hafızalarını da değiştirebiliyor. Bu sırada (ismi dünyanın gerçekten en yaratıcı ismi olan) Memoryeyes firması da bu hafıza bloklarını kendi bulut sunucularında saklıyor (bulut bilişim işte bu!). Fakat oyunun başlangıç noktası Nilin'in sakata geldiği bir an, kendisinin tüm kişiliği silinmiş durumda ve hepimizin Fransız Devrimi'nden tanıdığımız Bastille Hapishane'sinde uyanıyor.

Bu arada geçen sene Dontnod'un Adrift oyununu hatırlayanlar varsa anlayacaktır ki; Remember Me, Adrift'in yeni hali. Aşağıda izleyebileceğiniz oyunun yayınlanan ilk fragmanına bakacak olursak Deus Ex'in Detroit yerine Paris'te geçen hali de diyebiliriz distopik atmosferi açısından. Oynanış ise TPS olduğu için bambaşka bir deneyim olacaktır elbette. Oyunla ilgili yeni bilgiler elimize ulaştıkça sizlere aktarmaya devam edeceğiz.


Remember Me'nin PS3, Xbox 360 ve PC için çıkış tarihi 2013 Mayıs olarak açıklandı. Güncelleme: Oyunun 7 dakikalık Remix oynanış videosu da geldi:

Yorumlar 12
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2024 09:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Capcom'dan Yeni Bir Oyun: "Remember Me"
İlginizi Çekebilir