Capcom halinden memnun

Orhan Serbest 21.12.2011 - 14:57
Resident Evil : Operation Raccoon City ARG'si yoğun ilgi gördü
Resident Evil dünya üzerinde en geniş hayran kitlesine sahip oyunlardan. Konusu itibariyle diğer oyunlara öncü olmuş ve her seferinde oyuncularda büyük yankı uyandırmayı başarmıştı. Capcom şirketi de serinin çıkacak olan yeni oyunu Resident Evil: Operation Raccoon City öncesinde SJS yaratıcı ajansıyla iş birliğine girmiş ve iki şirketin katkılarıyla bir ARG oluşturulmuştu. ARG (Alternate Reality Game), oyuncuların hem sanal ortamda, hem de gerçek hayatta yaptıklarıyla oynayabildiği bir tür. Örnek olarak beklemediğiniz anda birisi sizi telefonunuzdan arayıp talimat verebilir ya da postanıza gelen mail ile görev yapmanız istenebilir.



31 Ağustos'ta başlayan uygulamada oyuncular, Umbrella Inc. içinde dönen karanlık işleri ortaya çıkarmaya çalışan bir grup hackerın paylaştığı verilerden hareketle gizemleri ortaya çıkarmaya çalışıyordu. Sitede, oyuncular haftada bir verilen ipuçlarını çözmeye çalışmış, ayrıca sanal ortamda yapılan hazine avlarında oyun içinde ve gerçek hayatta hediyeler kazanma fırsatını bulmuştu. Capcom bu uygulama ile 170 ülkeden, yaklaşık 500.000 oyuncunun dikkatini çekerek iyi bir başarı elde etti. SJS tarafından geliştirilen bu site, hem Resident Evil hayranlarına, hem de ARG severlere sürükleyici bir deneyim sunuyor. Daha fazla bilgi almak ve bu heyecana ortak olmak için www.insertedevil.com adresine girebilirsiniz.

Resident Evil : Operation Raccoon City, 20 Mart 2012'de Amerika için, 23 Mart 2012'de de Avrupa için PC, Playstation 3 ve Xbox 360 platformlarında piyasaya sürülecek.
Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2024 08:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
Capcom halinden memnun
İlginizi Çekebilir