Call of Duty: Warzone konsol oyuncuları Cross-Play özelliğinden memnun değil

Berat Darıcı 20.04.2020 - 13:12
Call of Duty: Warzone hileciler yüzünden zor anlar yaşıyor olabilir. Konsol oyuncuları Cross-Play özelliğini devre dışı bırakarak PC oyuncularından kaçıyor.

Duyurusunu yaptığı zamandan beri neredeyse her yeniliği, özelliği ve sorunu yeni bir haber konusu olan Call of Duty: Modern Warfare bu sefer hilecileri ile gündemde. Bu denli büyük Free to Play oyunlara uzak olan Infinity Ward hile konusunda sıkıntı çekiyor gibi gözüküyor. Konsol oyuncuları Cross-Play özelliğini devre dışı bırakarak PC'de bulunan hilecilerden kaçmaya çalışıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde 70.000 oyuncusunu banlaması ile gündeme tekrar gelen oyun anlaşılan yeterince oyuncuyu sunucularından uzaklaştırmayı başaramamış. Infinity Ward’ın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, kullanılan hilelere karşı çalışan sayısının arttırıldığını ve 70.000 oyuncunun daha Call of Duty Warzone oyununda hile kullanımından dolayı banlandığı açıklamıştı.

Call of Duty: Warzone konsol oyuncuları Cross-Play özelliğinden memnun değil

Eurogamer ise oyunda hâlâ hilecilerin olduğunu ve konsol oyuncuların durumdan sıkıldıklarını söylüyor. Ülkemizde konsollara getirilen %50'ye varan yeni vergi ile konsol satışlarında büyük düşüş beklenirken PC tarafı ise kendi eksiklerini tekrardan ortaya koyuyor. Bir PC oyuncusu olarak henüz Call of Duty Warzone oynarken bir hile ile karşılaştığımı söyleyemem. Fakat kim bilir belki ben fark etmemiş olabilirim. Yoksa o öldüğüm anlar normal değil miydi? Neyse bunu bilmenin hiçbir yolu yok sanırım.

Call of Duty: Warzone oynarken Cross-Play özelliğini kapatmak yeni sorunlar ortaya çıkarıyor

İyi düşünmeden bu sıkıntıya cevap bulamadım demeyin. Sorun elbette çok basit. Daha uzun eşleştirme bekleme süreleri. Cross-Play özelliğini devre dışı bırakırsanız kendi platformunuz dışındaki oyuncuları görmezden gelirsiniz. Bu durum da hem kendi platformunuzda oynamakta olan ve Cross-Play özelliğini kapatmamış bazı oyuncuları kaybetmenize hem de diğer platformlardaki oyunculara veda edeceğiniz anlamına gelmekte.

Şu anda tek kişilik, 3 kişilik ve 4 kişilik hayatta kalma modlarına sahip olan oyun aynı zamanda 8 kişilik bölge savunma moduna da sahip. Konsol oyuncuları Playstation ve Xbox arasında bir Cross-Play özelliği istiyorlar. Fakat çözüm hilenin direkt olarak engellenmesi gibi gözüküyor. Oynaması ücretsiz bir oyunda anlaşılan ban atmak hilenin önüne geçmek için pek yeterli olmuyor. Peki ya siz Call of Duty: Warzone oynarken hile ile karşılaştığınızı düşünüyor musunuz? Ya da rakiplerinizde gözle görülür hile denebilecek anormallikler gördünüz mü? Yorum olarak yazmayı unutmayın.

Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 18:07
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.07.2020 17:35
hani yeni bir sistem geliyordu. hile olanları banlamak yerine ortak bir havuzda toplayıp birbirleri ile çatıştıracaklardı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 30.04.2020 18:03
Bence çok saçma bir konu kapatsınlar o zaman bütün sıkıntılar ortadan kalkar yaw. Bende pc den arkadaşlar ile ps4 cross yapıp oynuyoruz. Olacak o kadarda
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2020 22:28
oyuncunun adi jackhal adam 300 m den vurulmicak sklde beni vrdu bnden snrada aracin icondeki adami arabaya meemi isabet ettirmeden vurdu nerey sikayet edicez bunlari
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2020 16:54
Rakibi görmeden adam beni eliyle koymuş gibi buluyor
Karşı karşıya gelince silahı çeken ilk ben olsam da karsimdaki mermilerin isabet etmesine rağmen çok az hasar alıyor ve beni indiriyor
rakibi duvarin arkasında goruyosun uzerne gidiyon oradan çıktığı anda ateş ediyosun ama sen oluyosun o çoktan..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.04.2020 12:42
bedava oyun bulmuşlar yakınıyorlar beceriksizlerin %50 si kendi yeteneksizliğini hileye bağlar.. %20 si ping nedir bilmez hile sanar. yani diyeceğim o ki çok boş yapmayı seven var..
MK Okuru
MK Okuru 22.04.2020 04:41
Bok gibi oyun pampa. Tabi ki bedava yaparlar! Oynamayın oynattırmayın!
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call of Duty: Warzone konsol oyuncuları Cross-Play özelliğinden memnun değil
İlginizi Çekebilir