Çok oyunculu birinci şahıs nişancı oyunlarından hoşlanan çoğu insan, hilecilerin ve dolandırıcıların oyunu olumsuz yönde etkilediği konusunda hemfikir olabilir. Bu durumun örneği olarak çevrimiçi mağazalardan kalıcı olarak çekilen Titanfall'un kaderini örnek gösterebiliriz. Ancak oyuncuların hilecilerden en çok rahatsız olduğu serilerden biri de Call of Duty serisidir.
Hilecilerin Call of Duty serisinden fazla olmasının sebeplerinden biri şüphesiz doğası gereği, aynı anda birden fazla oyun ve milyonlarca oyuncu tabanıyla oyun içi bir pazar sağlamasıdır. Activision, Call of Duty hilecileri ile aktif olarak mücadele ediyor ve çok az bir başarı elde ediyor. Ricochet Anti-Cheat, Aralık 2021'in başlarında Call of Duty: Warzone ve Vanguard'a sunuldu ve şirket düzenli olarak güncellemeler yayınladı.
Uygulanmasından kısa bir süre sonra, tek bir günde 50.000 Warzone oyuncusunun yasaklandığını ve en son 90.000 Call of Duty hilecisinin kaldırıldığını açıkladı. Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick, 2020'de 250 milyondan fazla insanın Call Of Duty oynadığını ileri sürdü. Ancak oyunun oyuncu tabanı büyüdükçe hileciler de orantılı bir şekilde artmaya devam ediyor. Ricochet Anti-Cheat'in durumu hem uygulanan hem de yakında gelecek olan ve oyunlarda hile yapanları caydırmayı amaçlayan değişikler hakkında Twitter’da bir ilerleme raporu yayınladı.
In the latest Anti-Cheat Progress Report, #TeamRICOCHET is answering some of your biggest questions ??
— Call of Duty (@CallofDuty) June 16, 2022
“Why do I still see cheaters?”
“What can we expect in #ModernWarfare2?”
Find out the answers to these and more: https://t.co/cwH37zEARp pic.twitter.com/DRMjiiv8JV
Bu değişikliklerden ilki, Şubat ayında eklenen ve hile kullanan oyunculara kritik hasar veremez hale getiren bir hasar kalkanı, ikincisi ise oyuncuları Call of Duty hilecileri karşısında görünmez yapan ve Nisan güncellemesi ile tanıtılan Cloaking olarak görünüyor.