Call Of Duty Eski Geliştiricinin Kararlarıyla Kötü Hale Geldi

Utku Biçer 3.01.2024 - 11:08
Call Of Duty programcısı Chiristina Pollock açıkladı: “CEO’nun aldığı kararlar oyunun kötü hale gelmesine sebep oldu.” Ayrıca CEO, bir çalışanı öldürtmekle tehdit etmiş.

Eski Activision CEO’su Bobby Kotick tarafından alınan kararlar Call Of Duty oyunlarını kötü hale getirdi. En azından daha önceki seri üzerinde çalışmış olan programcı Chiristina Pollock’a göre böyle. Diğer eski meslektaşlarıyla beraber tartışmalı yöneticinin binadan kesin olarak ayrıldığı doğrulandıktan sonra sosyal medya üzerinden konuyla ilgili duyurularını dile getirdi.

Bobby Kotick'in Ayrılığı ve Call Of Duty'nin Kaderi: Tartışmaların Ardından Yeni Bir Sayfa

Kotick’in geçen hafta işine son verildiği ve artık rahat bir uyku çekmenin yanı sıra, 15 milyon dolarlık bir “altın paraşütle” uğurlandığı bildiriliyor. Bu rakamın şirketteki geniş hisselerini içermesi pek olası değil. Chiristina Pollock dava hakkında şunları ifade etti: “Bobby’nin kararları oyunlarımızı daha kötü hale getirdi. İlk ayımda bir çalışanı öldürtmekle tehdit ettiği ortaya çıkmış durumda. Bunu takip eden all-hands (tüm personel toplantısı) toplantısında kimse önce konuşmak istemedi. Fakat ben de herkesin önünde onun kovulmasını talep ettim.”

Bobby Kotick'in Ayrılığı ve Call Of Duty'nin Kaderi: Tartışmaların Ardından Yeni Bir Sayfa

Sadece Pollock değil, eski meslektaşları da Bobby’ye kapıdan çıkarken iyi dileklerini iletmek ve yöneticilik süresinde yaşadıkları deneyimleri paylaşmak için bir araya geldiler. Andy Belford, Overwatch 2’nin Steam’de eleştiri bombardımanına tutulacağıyla ilgili endişelerin lansman öncesinde defalarca göz ardı edildiğini anlattı.

İlginizi Çekebilir: Oyuncular Modern Warfare 3'ü Yerden Yere Vuruyorlar

Fotojenik CEO’nun 32 yıllık kariyeri; sağlıksız bir çalışma ortamı oluşturmaktan, asistanı öldürtmekle tehdit ettiği iddiasına kadar skandallarla dolu olduğu için Kotick’in anısı uzun bir süre kötü şöhretle yaşayacak. Tartışmalı yöneticinin bir sonraki durağını neresi olacağı ya da Kotick’in sektörde devam edip etmeyeceği belli değil.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 10:23
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 5.01.2024 11:34
Adamın suratından gizli psikopatlık akıyor zaten
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.01.2024 16:27
Bu adam Şeytanın Avukatındaki Alpacino karakterinin Gerçek Hali :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
Call Of Duty Eski Geliştiricinin Kararlarıyla Kötü Hale Geldi
İlginizi Çekebilir