1/2

Call of Duty: Black Ops 2

Mahmut Saral 6.09.2012 - 17:33
Makineler değil, insanlar kötü!
Call of Duty: Black Ops 2

Treyarch tarafından geliştirilen FPS oyunu Call of Duty: Black Ops 2 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Daha önce açıklanan bilgilerden yola çıkarak hazırladığımız ilk "İlk Bakış" yazımıza, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ardından da gelin, yeni neler duyurulmuş, birlikte bakalım.

Robotlar değil, insanlar kötü!

Treyarch yetkililerinin belirttiğine göre, her ne kadar gelecekteki bir zaman diliminde yer alsak da, her şey insan iradesiyle işliyor. Yeni yapımda birçok gelişmiş silah, araçlar ve robotlar var, ancak hepsinin kontrolü insan elinde ve bir insan, her şeyi iyiye çevirebileceği gibi, tersini de yapabilir. Raul Menendez, Treyarch'ın tabiriyle oyundaki "En Kötü"nün ta kendisi! Ne bir robot, ne de bir silah, sadece bir insan!

Bu açıklamanın ardından, klasik sıcak çatışmaların da yine Black Ops 2'de en çok tercih edilecek mücadele yöntemi olduğunun altı çiziliyor. Heyecanı yüksek savaşlar, eklenen robot ve gelişmiş araçlarla farklı boyutlara taşınabilecek. Tabii işin bir de multiplayer kısmı var.

Call of Duty: Black Ops 2
Multiplayer hakkında

Treyarch'ın başkanı Mark Lamia, multiplayer modlara eklenen yeni silahlar ve kullanabileceğimiz çeşitli araçlardan söz ediyor. Belki bir hava bombardımanı, belki helikopterden ölüm kusan MiniGun, belki de bir jet uçağı. İster misiniz o uçağı kullanabilelim? Neden olmasın! Multiplayer'a eklenen yeni silahlar olarak Type 95 ve KSG gibi isimler geçiyor. Ayrıca dengeleme sisteminin sıfırlandığı ve tüm detayların yeniden hazırlandığı da söyleniyor.

Tabii eklenecek yeni perk'leri de unutmamak gerekiyor. Bunlardan bazıları ortaya çıktı bile. Aynı anda iki bıçak taşıyabileceğimiz (Bladesman), kurşunların vereceği hasarı artırabileceğimiz (Deep Impact), ölü taklidi yapabileceğimiz (Escape Artist), düşman tarafında dostmuş gibi kendimizi gösterebileceğimiz (Spy) özelliklere sahip olabileceğiz. Last Stand modunun da geri döneceği söyleniyor. Dikkat çekici bir diğer konu ise, düşman ekipmanlarını özel cihazlarla hack edip, bozabileceğimiz gerçeği.
Call of Duty: Black Ops 2