İnsanı oyunun başına kilitleyen şey eğlencedir. Bir oyun eğer sizi eğlendirmiyorsa bir süre sonra sıkılıp bırakırsınız. Oysa sizi eğlendiren bir oyunu saatlerce, başından kalkmadan oynayabilirsiniz. O saatler size saniyeymiş gibi gelir, zamanın nasıl da çabucak geçtiğinin asla farkına varmazsınız.
Burnout’un başarısının altında yatan gerçek de bundan başka bir şey değil. Oynayanlar bilirler, Burnout 2’de eğlence tamamen ön plandaydı. Burnout 3: Takedown ise tam bir eğlence bombası haline gelmiş.
Burnout 2’de başarılı olabilmek için en az hatayla, çok hızlı bir şekilde bölümleri tamamlamanız gerekiyordu. Burnout 3’de durum biraz değişmiş. Yeni oyunda başarıya giden yol, rakiplere bol bol kaza yaptırtmaktan geçiyor. Bunu başaramadığınız takdirde, ne kadar iyi yarışsanız da işiniz zor. Kısaca en iyi şöförün değil, en psikopat şöförün kazandığı bir oyun, Burnout3.
Daha Fazla Risk, Daha Fazla Boost
Serinin en vazgeçilmezi boost elbette yine var. Boost barını doldurmanın birkaç yolu var: Karşıdan gelen trafiğin üzerine doğru sürmek(ters yönde sürmek), trafikteki bir araca çarpmadan çok yakınından geçmek (near miss), virajlarda drift yapabilmek, rampa ya da bir tümsekten zıplamak (air), öndeki aracı arkadan takip etmek (tailgating) ve en önemlisi rakiplere kaza yaptırtmak. En önemlisi diyorum çünkü bir rakibe kaza yaptırdığınız anda hem maksimum boost barınız artıyor, hem de bu boost barı tamamen dolmuş oluyor. Kaza yaptığınız zamanda ise ekstradan kazandığınız miktarda boost barını kaybediyorsunuz.
Oyun genel olarak race, time attack, road rage, crash modlarından oluşuyor. Burnout 3 World Tour’da zaman zaman grand prix, face off, eliminator gibi modlarla da karşılaşıyorsunuz. Race ve time attack modlarından fazla bahsetmeye gerek yok sanırım. Road rage modunda rakiplerinize belirli sayıda kaza yaptırtmalısınız. Ancak bu modda kaza yapmamaya özen göstermelisiniz. Çünkü aracınız bu modda hasar aldığı gibi, tamamen de parçalanabiliyor.
Trafik Canavarı Değil, Trafiğin Kâbusu Olun
Crash modu yine çok eğlenceli.Amaç yine trafikteki araçlara maksimum hasarı verebilmek. Kazalar zinciri, kimi zaman inanılmaz bir hale geliyor ve zevkine doyum olmuyor. Crash modu tam 100 bölümden oluşuyor ve bazı yenilikler yapılmış. Öncelikle, boost barınız yok ve R1 tuşuna basarak boost kullanamıyorsunuz. Onun yerine yolun bir yerinde bulunan, boost işaretini (ikonu) almanız gerekiyor. Bunu aldığınızda, otomatik boosta geçerek tam bir ölüm makinası haline geliyorsunuz. Yine bu moddaki başka bir yenilik; bonus ve multiplier’ler. Bonuslar size belirli bir puan kazandırıyor. Multiplier’ler ise oldukça önemli. Eğer 4x Multiplier alırsanız verdiğiniz hasarın tam 4 katı kadar puan alıyorsunuz. Hearthbreaker’dan da uzak durmanız gerekiyor ki, verdiğiniz hasar puanı yarıya düşmesin. Bu moddaki son yenilik ise crashbreaker. Trafikteki araçlara belirli sayıda kaza yaptırırsanız crashbreaker’ı kullanabiliyorsunuz. R2 tuşuna basarak aracınız büyük bir patlama eşliğinde havaya uçuyor. Bu sayede çok daha fazla hasar vermek mümkün. Crashbreaker’ın en büyük faydası ise multiplier ve bonuslara ulaşabilmeniz. Unutmayın, aracınızı istediğiniz yöne doğru havaya uçurabilirsiniz.