Bu sefer PC için Kinect kesin...gibi

Murat Halilbeyoğlu 4.01.2011 - 12:40
PC'niz de Kinect mi istiyordunuz?

Tayvanlı bilgisayar üreticisi Asus, PrimeSense tarafından tasarımı yapılan PC için harekete duyarlı bir kontrol cihazı üretimini planladığını belirtti. Bildiğiniz gibi PrimeSense Microsoft Xbox için Kinect'i tasarlayan firma.

Prime Sense ile Eee PC için zaten bir ortaklığı bulunana Asus, aynı zamanda çıkacak kontrol cihazı ile uyumlu oyunların ve uygulamaların satıldığı bir online mağaza sözü de verdi.

Bu sefer PC için Kinect kesin...gibi



Asus yeni chazına şimdilik "WAVI Xtion" adını koymuş. Bu cihazda Kinect'teki gibi oyundan daha çok insan hareketleri ile multimedya kontrolüne odaklanmış durumda.

Yayınlanan basın bülteninde "PrimeSense, hareket ve algılama teknolojileri lideri bir firma. Asus gibi yeni dijital çağın önde gelen üreticisi ile birlikte PrimeSense Immersive Natural Interaction çözümleri WAVI Xtion'a entegre edilecek ve yeni nesil kullanıcı ara yüz cihazı ASUS'un üretimi ile PC kullanımını oturma odasına taşıyacak" şeklinde belirtildi.

Bültende ayrıca "WAVI Xtion medya merkezi ultra genişlikte kablosuz bağlantı hattı sağlayacak ve PrimeSense 3D algılama çözümü ile oturma odanızda kumandasız kontrol tecrübesi yaşatacak. Kullanıcılar multimedya içeriklerinde gezinebilecek, internete ve sosyal ağlara erişebilecek ve tüm vücudunu kullanarak cihazla etkileşime geçebilecek" denildi.

Asus'un ümidi Xtion Online Store için üçüncü parti geliştiricilerin bu mağazadan satılacak bolca uygulama yapacağı yönünde.

Asus'un yeni PC kontrol cihazı haberinin hemen ardından Kinect'in hackerlar tarafından uğradığı gazaba maruz kalabileceği haberi de yayılmaya başladı.

Asus Wavi Xtion'ı şubat ayında çıkartmayı planlıyor. Bu konu ile ilgili daha detaylı bilginin CES 2011'de verileceğine dair genel bir kanı bulunuyor.  
 

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 11.05.2024 07:27
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bu sefer PC için Kinect kesin...gibi
İlginizi Çekebilir