1/2

Bloodborne: The Old Hunters

Emin Çıtak 26.11.2015 - 17:23
Çanlar -bilin bakalım- kimin için çalıyor?
Platformlar PlayStation 4
Bloodborne: The Old Hunters
  • Yapımcı - Yayıncı From Software - Sony Interactive Entertainment
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Hack'n Slash,Role Playing Game
Merlin Puanı 85
9 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%73
Artılar Eklenen yeni hile silahları. Dolu dolu içerik ve 5 farklı boss savaşı. Lore harika bir şekilde genişliyor
Eksiler İlk bölgeler farklı bir içerik hissi vermiyor. Boss savaşları güzel ama biraz kolay olmuş
Tamam, hataydı. Kabul Ediyorum. NG+'ta 100 Sezgi Puanı ile DLC'ye giriş yapmak biraz delilikti. Normalde tek vuruşta gidecek düşmanlarla sanki bir boss gibi kapışmak inceleme yapan biri için biraz gereksizdi.

Ama bir şey söyleyeyim mi? The Old Hunter'daki  15 dakikalık oyun seansının sonunda kendi kendime "İşte bu ya!" dedim.

Beni artık birçoğunuz tanıyorsunuz. From Software ve onların oyunlarına karşı son birkaç yıldır derin bir sevgim var. Bunun sebebi zoru sevmem filan değil. Zorluğun son derece mantıklı bir çerçeve içerisinde bana sunulmuş olması. Dikkat toplama eksiği olan benim gibi biri için "sürekli dikkat istemesi"

Bloodborne: The Old Hunters
Bugüne kadar çok fazla oyun inceledim. Bazıları için inanılmaz mutsuz oldum, hatta özür diledim. Ama bazı oyunlar için yazdığım cümlelerin bugün halen geçerli olduğunu görmek inanılmaz sevindirici bir durum. Bloodborne incelemesinin bir bölümünde aynen şu sözleri sarf etmişim:

"Bloodborne, her şeyi gördüğünü iddia eden oyunculara sağlam bir tokat atıyor ve en yakın lambadan oyuna yeniden başlamalarını tavsiye ediyor."

Oyun içerisindeki her bir parçanın zekice tasarlanarak oraya konması, Bloodborne'u özel bir oyun yapıyor. From Software ve onların oyun geleneklerine zaten hepimiz aşinayız ama Miyazaki ve ekibinin kanıtladığı şey çok önemliydi. Oyunlardaki zorluk seviyesinin "zor ölen düşman" "çabuk ölen kahraman" değişmezinden kurtarıp, ayrı bir yol açtılar. İşte bu adamların son hediyesi de The Old Hunter oldu.

Souls serisinin DLC'lerini hatırlayanlar From Software'ın ek içerikleri için bile özel şeyler yapmaları gerektiğini bilirler. Oyuna başladığınızda size iki adet yeni eşya veriliyor ve sanki hiçbir şey olmamış gibi oyununuza devam ediyorsunuz. Eğer daha önce bu adamların oyunlarını oynamadıysanız DLC'yi belki de hiç bulamayabilirsiniz.

Bloodborne: The Old Hunters
DLC'ye girebilmek için birkaç ufak işlemi yapmanız gerekiyor:

1. Avcının Rüyası'nda oyuncak bebeğin (bize yetenek puanları veren şahıs) bulunduğu yerin yanından gerekli eşyayı alın.

2. Rahip Vekili Amelia'yı geçmiş olmanız gerekiyor. Eğer henüz geçemediyseniz. Oyun gece döngüsüne geçmeyecektir.

3. Ardından Katedral Semti'ndeki lambadan sol tarafa çıkın. Kapıdan geçer geçmez sağ bölüme yapışarak yürümeye başlayın. Bir noktada araya sinematik girecek ve...

...Lanetleneceksiniz...

Senaryoyu hiçbir şekilde açık etmeyeceğim ama oyun içerisinde bulacağınız birçok yeni eşya, Bloodborne'un şahane arka plan hikayesini biraz daha genişletiyor. DLC'den çok bir -ek paket- diyebileceğimiz The Old Hunter yine de bazı noktalarda kendi mekaniklerinin ve hikaye anlatımının kurbanı oluyor.