Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız

Furkan Sakoğlu 16.11.2016 - 14:34
Merak edilenleri, işin başındaki kişiye sorduk
Milyonlarca Blizzard hayranının her yıl iple çektiği Blizzcon'da bildiğiniz gibi Merlin'in Kazanı olarak yerimizi almış, çıkan haberleri birinci elden sizlere aktarmıştık. Bugün de Blizzcon esnasında karşılaşıp yakasına yapıştığımız, World of Warcraft'ın Yaratıcı Yönetmeni J. Allen Brack ile yaptığımız röportajı sizlere sunuyoruz.

Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız
İşte Allen Brack ile olan röportajımız:

M (
Murat Oktay): Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

J (J. Allen Brack): Adım J. Allen Brack, Blizzard'da World of Warcraft için Yönetici Yapımcıyım.

M: Yani oldukça yüksek bir mevkidesiniz.

J: Evet öyle de denilebilir (Gülüyor)

M: Ne kadar süredir Blizzard'da çalışıyorsunuz?

J: Tam 11 yıldır.

M: Birçok dostumuz PvP konusunda meraklı durumda, PvP önceki ek paketlerde olduğu kadar ön planda değil gibi, PvP sistemini geliştirmek için ne gibi planlarınız var?

J: Öncelikle sadece PvP değil herşeyi geliştirmek için planlarımız var. PvP tarafında çok yakında Brawl sistemini oyuna ekliyoruz. Oyuncuları PvP'ye farklı bir bakış açısı ile davet edeceğiz. Burada 1vs1 gibi mod'lar da bulunacak. Ayrıca haftalık Battleground'lar, haftalık Brawl'lar gibi özelliklerimiz olacak, bunlar farklı şekillerde, farklı kurallar ile farklı görevler sunacak. Bunlardan bazıları haritada dilediğiniz gibi uçmanıza izin verecekken, bazıları hava durumu ile ilgili olacak.

Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız
M: Legion ek paketi ile birlikte Artifact silahlara kavuştuk, ancak birçok oyuncuya için tek bir silah yetersiz gelebiliyor, ileride farklı artifact silahlarımız olacak mı?

J: Legion eklenti paketinin ana fikri tek bir artifact silahınız olması ve bunu geliştirme üzerine kurulu. Ve bütün ek paket boyunca bu silahı geliştireceksiniz, daha kısa bir cevap isterseniz hayır, yeni artifact silahlar gelmeyecek. Ancak silahlarınızın görünüşlerini özelleştirme seçenekleriniz olacak.

M: Sunuculardaki Horde, Ally dengesinde ciddi sorunlar var. Bazı sunucular neredeyse tamamı ile Horde'lardan oluşurken, bir diğeri Ally'lardan oluşabiliyor. Bunun en büyük etkisini World PvP'de görüyoruz. Eskisi gibi World PvP yapılamıyor. Bu durum için ne gibi çalışmalarınız olacak?

J: Şöyle bir çalışma yapmayı planlıyoruz; Örneğin bir sunucuda çok fazla Alliance oyunucusu var ise, benzer bir şekilde çok fazla horde oyuncusu olan sunucular ile, bu sunucuyu birleştirecek ve tek bir sunucu haline getireceğiz.

M: Legion ile birlikte eklenen Artifact Silah sistemi ileriki ek paketlerde de bulunacak mı?

J: Artifact sisteminin şu anki durumundan çok memnunuz. Aslına bakarsanız en çok gurur duyduğum şey bu. Ancak ek paketleri tasarlarken, bir önceki ek pakette olan sistemleri diğer ek pakette de olması gibi bir zorlama yapmıyoruz Garrison sisteminde olduğu gibi. Artifact sistemine gelirsek, henüz tam olarak karar vermedik ancak önümüzdeki ek pakette bir ara verebiliriz artifact sistemine.

Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız
M: Oyunun dünyasının daha canlı hissettirmesi için neler yapacaksınız?

J: Legion ile birlikte Legion Invasion'lar oyunu çok daha canlı ve aktif bir hale getirdi. Bunun bu kadar başarılı sonuç vereceğini biz de tahmin etmiyorduk. Önümüzdeki dönemlerde de benzer yenilikler yapmaya devam edeceğiz.

M: Birçok oyuncunun alt karakterleri mevcut, ancak Legion ek paketi ile birlikte Alt karakterlerimizi, ana karakterlerimize yakın bir seviyede tutmak çok zorlaştı. Bunu kolaylaştırmak için herhangi bir çalışmanız olacak mı?

J: Tabii ki, öncelikle Legion'da Broken Isles içerisinde uçma yeteneğini hesaba yayılı hale getirdik. Yani ana karakteriniz ile Legion'da uçmak için gerekli görevleri yerine getirdikten sonra, tüm alt karakterleriniz yeni haritalar içerisinde uçabilecek. Ayrıca Artifact Power'ları da dengeleyip, alt karakterlerin veya ek pakete geç başlamış oyuncuların gelişme hızını artıracağız.

M: Oyunu farklı sunuculara bölmek yerine, tek bir sunucuda toplamayı düşünüyor musunuz?

J: Her sunucunun birbirinden farklı oyuncu kültürü var, her sunucu farklı espri anlayışı, farklı mentalite ve farklı odakları bir araya getiriyor. Bunu korumak istiyoruz. Bu yüzden tek bir sunucu yerine dengeyi koruyarak sunucuları birleştirmeyi düşünüyoruz.

Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız
M: Warcraft filminin 7.1 Karazhan güncellemesine herhangi bir etkisi oldu mu? Yoksa zaten bir planınız vardı da onu mu uyguladınız?

J: Karazhan benim favori zindanlarımdan biri oldu. Karazhan Warcraft filmi içinde de bizlere gösterildi, ve tabii ki bize de etkisi oldu. Biz de film ve kendi planlarımızı harmanladık ve ortaya güzel bir zindan çıkardık.

M: Son sorum raid'ler ile ilgili, şuan için Emerald Dream raid'i açık, yakında Nighthold'a da kavuşacağız. Ancak şuan için ufukta gözüken yalnızca bir raid var, yani toplam 2 raid mevcut. Bu rakam az gözüküyor, ileride farklı raid'ler ekleyecek misiniz?

J: 2017'de Tomb of Sargeras'ı ekleyeceğiz. Yeni boss'lar, yeni zindanlar ve yeni raid'ler de gelecek.
M: Çok teşekkür ederiz.

J: Ben teşekkür ederim. Tekrar memnun oldum.
Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 04:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2016 11:27
Oyunun Türkçe olma ihtimalini sorsaydınız keşke
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.11.2016 05:50
Ooo muradım yine gezmelerdesin yarasın bi disneyland de patlattınız mı çocuklarla?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2016 23:26
Roportajdan sonra sanki iki dombili soyunup yağlanıp güreşecek gibi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2016 23:05
Murat Oktay asıl soruyu sormamış. Wow ne zaman Mobil platformda olacak veya olacak mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 16.11.2016 21:42
Süper habercilik tebrikler Merlinin kazanı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzcon'da WoW'un Yaratıcı Yönetmeni Allen Brack röportajımız
İlginizi Çekebilir