Blizzard, Diablo 4'teki ileriye dönük bir hatayı yakında düzeltiyor

Taylan Bal 10.08.2023 - 09:34
Blizzard Entertainment Başkanı Mike Ybarra, yaklaşan bir Diablo 4 düzeltmesinin, büyük bir mevsim yolculuğu ilerlemesini engelleyen bir hatayı çözeceğini doğruluyor.

Diablo 4'ün çıkışı olumlu bir şekilde karşılandıktan sonra Temmuz ayında Sezon 1'in başlamasıyla biraz daha sıkıntılı bir dönem yaşandı. Blizzard, oyuncuların mevsimsel karakterlerini oluşturduklarında ne kadar ilerleme kaybedeceklerini ilk kez açıkladığında tartışmalar başladı. Neyse ki, Blizzard, Lilith heykelleri veya harita sis gibi şeyleri artık sıfırlamayarak bazı ayarlamalar yaptı.

Diablo 4'ün ilk sezonunda oyuncuları engelleyen hata gideriliyor

Büyük ölçüde tartışmalı olan Diablo 4'ün Sezon 1 güncellemesinin dışında, Blizzard'ın büyük ölçüde geri almayı sürdürdüğü birçok teknik sorunla karşılaşıldı. Performans sorunları, hatalar ve oyuncuların Sonsuz karakterlerini Mevsimsel Dünya'ya taşımasına olanak tanıyan bir açık bulunması gibi sorunlar da yaşandı. Neyse ki, Blizzard birçok sorunun farkında gibi görünüyor.

Diablo 4'ün ilk sezonunda oyuncuları engelleyen hata gideriliyor

Blizzard, Diablo 4'ün teknik sorunlarına karşı hızla harekete geçiyor

Blizzard Başkanı Mike Ybarra, Diablo 4'teki Sezon 1'i tamamladığını sosyal medya üzerinden duyurdu. GianniPlay gibi bazı oyuncular, Sezon 1 yolculuklarının ortasında sıkışmış gibi görünüyor. 

Özellikle, A Boon in the Tide adlı bir meydan okumanın bir Helltide Sandığı açmak olduğu bir görev söz konusu. Bu basit gibi görünebilir. Ancak görev, bir oturum boyunca birden fazla tür açıldıktan sonra bile tamamlanmış olarak işaretlenmiyor. Birçok oyuncu da farklı tipte sandıklar açmaya çalışsa da bu adımda takıldıklarını bildirdi.

Oyuncular için ne kadar sinir bozucu olursa olsun, Blizzard bu sorunun farkında. Ybarra, bir düzeltmenin sadece yolda olmadığını, aynı zamanda neredeyse yayına hazır olduğunu da açıkladı. Geliştirme süreci boyunca şüphesiz bu tür şeyler değişebilir. Ancak Blizzard şu anda bu ilerleme sorununa bir düzeltmeyi 15 Ağustos'ta hedefliyor. Bu da büyük olasılıkla daha geniş bir Diablo 4 güncellemesinin bir parçası olarak sunulacağı anlamına geliyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 21:52
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, Diablo 4'teki hatayı düzeltiyor
İlginizi Çekebilir