Blizzard, Diablo 4 modlarını kullananları cezalandırıyor

Taylan Bal 3.08.2023 - 12:02
Blizzard, Diablo 4 için sıkı bir politika benimseyerek, hile yapanların ve üçüncü taraf yazılımları kullananların karşısında sert bir duruş sergiliyor.

Blizzard, oyuncuları, herhangi bir mod kullanmamaları konusunda (sadece kozmetik amaçlı olanları bile) uyarıyor ve üçüncü taraf yazılımlara karşı sıfır hoşgörü politikasına sahip olduğunu belirtiyor.

Diablo 4'te mod kullananlara süresiz yasak tehdidi

Diablo 3'teki devasa bir mod olan TurboHUD, şimdi Diablo 4'te de çalışıyor. Ancak oyuncular hemen heyecana kapılmadan önce belirtmemiz gereken bir durum var. Blizzard modlar ile ilgili açıklama yaptı. Blizzard, TurboHUD kullananların süresiz yasakla karşı karşıya kalabileceğini açıkça belirtiyor. Blizzard ekibi, Diablo 4'ü hile ve modlar açısından "sürekli izlediğini" ve oyuncuları bunları yüklemekten caydırmak istediğini ifade ediyor.

Diablo 4'te mod kullananlara süresiz yasak tehdidi

Diablo 4 mod topluluğuna darbe

Blizzard forumlarında yayınlanan bir uyarıda, "Sanctuary dünyasını tüm oyuncular için güvenli ve adil bir yer tutma taahhüdünde bulunuyoruz ve Oyun Güvenliği ekibimiz sürekli olarak hileleri ve yetkisiz değişiklikleri izliyorr" deniyor.

Yazıda, tüm oyuncuların kabul ettiği hüküm ve koşulların "açıkça hile yapmayı, bot kullanmayı, hileleri ve oyunu otomatikleştiren, değiştiren veya başka şekilde etkileyen yetkisiz yazılımları yasakladığını" belirtiliyor.

TurboHUD4 özel olarak ismen de anılarak "Diablo 4 ile birlikte kullanımı yasaklanmıştır. TurboHUD4 gibi oyunu değiştiren yazılımlar, Diablo 4 ile kullanmak yasaktır" açıklaması yapıldı.

Blizzard'ın sıkı tutumu ve mod kullanımı

Bu durum, büyük bir oyunun modlama sahnesiyle ilgili önemli bir kısıtlama olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü modlama sahnesi, bir oyunun yıllarca devam etmesini sağlayabilir. Bu konuda en ünlü örnek Skyrim'dir. Tüm platformlarda yeniden modlanmış bir oyun olarak oynanıyor. Hatta zorlu başlangıçlara sahip olan oyunlar bile mod yapımcıları sayesinde gelişebilir. Cyberpunk 2077, resmi yamalarla eklenememiş özelliklerin mod yapımcıları tarafından eklenmesiyle öne çıkmıştı.

Ancak her zaman çevrimiçi olma gereksinimi nedeniyle Diablo 4'ün modlama topluluğu muhtemelen bu kadar yaygın olmayacaktır. Ortalama bir oyuncu, süresiz yasak riski olduğunda, üçüncü taraf yazılımlardan kaçınmayı tercih edeceğe benziyor. Ancak Blizzard'ın mod kullananları tespit etmek için gerekli teknolojiyi ne ölçüde geliştirdiği elbette belirsiz bir durum.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 21:39
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.08.2023 12:40
Bende diyorum neden Diablo 4 hakkında bu kadar çok olumsuz yorum var. Meğer hilecilermiş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard, Diablo 4 modlarını kullananları cezalandırıyor
İlginizi Çekebilir