Blizzard: Diablo 3'ün platformunu sektör değil, biz seçeriz

Murat Halilbeyoğlu 26.03.2012 - 17:21
O malum soru yine gündemde
Akıllardaki en büyük soru artık cevabını bulduğuna göre artık geriye kalan Diablo 3 sorularına zaman ayırabiliriz. Bunlardan en önemlisi ise "Yeni oyun konsollara gelecek mi?

Cevap koca bir BELKİ! Nitekim Blizzard'ın COO'su Paul Sams CVG ile yaptığı bir röportajda bu konuya da bir hayli değindi.

Sams'e göre Blizzard'ın oyunun konsol versiyonuna göz atmasının sebebi kesinlikle finansal değil esas amaç belli bir ürünün PC'den başka platformlarda da olmasındaki mantık.

"Diablo 3'ü konsollar için araştırmaya devam ediyoruz. Sanırım PC'ye geliştirdiğimiz versiyon konsollarda biraz makaslanabilir ancak en nihayetinde bu da akla yatkın, eğlenceli, mükemmel cilalanmış ve gerçek bir Blizzard tecrübesinin konsol versiyonu olacaktır."

Blizzard: Diablo 3'ün platformunu sektör değil, biz seçeriz
"Neden hiç konsol için oyun yapmadığımızı çok fazla soruyorlar ve hepsine de iş modelleri ile alakalı cevap veriyorum. İş modellerinin veya platformların bizim fikirlerimizi yönlendirmesine izin vermiyoruz. Bunlar bizim için ikinci öncelik, ilki ise oynanış."

"Oyunun mükemmel olduğundan ve herkesin oynamak isteyeceğinden emin olmalıydık. Eğer mükemmel bir oyun sunar, mükemmel bir tecrübe yaşatırsak o zaman bizim iş modelimiz de işe  yarayacaktır."

"Konsollarda da aynı durum geçerli. Daha işin başında konsol versiyonunu da yapalım diye düşünmüyoruz. Sadece mükemmel bir oyun yapmak istiyoruz. Eğer en iyi tecrübe klavye ve fare gerektiriyorsa o zaman onu PC üzerinde yaparız. Eğer konsol üzerinde daha iyi duruyorsa o zaman o yolu seçeriz. Eğer her ikisi de bize uygunsa o zaman her ikisi için de aynı değerde oyun yaparız. Konsol için farklı PC için farklı tecrübeler yaşatacak şeyler katmayız."

Öte yandan konsollardaki geliştirme zorluklarını da itiraf eden Sams sözlerine şu şekilde devam etti:

"Açıkası, dürüst olmak gerekirse bu kesinlikle karar almamızdaki etkili bir unsur. Eğer ben sırf konsolda oyun yapayım diye 17 farklı halkadan geçip daha fazla para ödeyeceksem o zaman biraz dururum. Ama bu yine de bizim konsol verisyonu yapmayacağımız anlamına gelmez. Eğer o platformlara bir Blizzard kalitesinde ürün geliştirebilirsek o zaman doğru bir karar olduğunu biliriz."

"İşte bu yüzden Diablo 3'e o gözle bakıyoruz, çünkü PC'ye ek olarak konsollarda da heyecan verici ve merak uyandırıcı bir tecrübe yaşatacağını düşünüyoruz. Bizce bu heyecan verici bir fırsat. Eğer bir oyunun multiplatform olması gerektiğini düşünürsek bunu yaparız. Bundan korkumuzun olmadığı kesin."

Evet, duyduğunuz gibi Blizzard'da istiyor ancak hala net bir karar vermiş değil. Eğer oyunun konsol deneyimi onları tatmin ederse o zaman Blizzard'dan ilk defa bir multiplatform oyun bekleyebiliriz.
Yorumlar 15
MK Okuru
MK Okuru 17.05.2024 11:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blizzard: Diablo 3'ün platformunu sektör değil, biz seçeriz
İlginizi Çekebilir