BlazBlue Cross Tag Battle inceleme

Furkan Güler 26.06.2018 - 14:14
O zaman dövüş başlasın!
Platformlar Nintendo Switch, PC, PlayStation 4
BlazBlue: Cross Tag Battle
  • Yapımcı - Yayıncı Arc System Works - Arc System Works
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Arcade,Dövüş
Merlin Puanı 74
1 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%100
Artılar - Eğlenceli oynanış mekanikleri
- Öğrenmesi kolay
- Müzikler ve efektler türü seven oyuncular için kaliteli
Eksiler - Çevrimiçi maçlarda yaşanan teknik sıkıntılar
- Karakterler seslendirmeleri kötü

Eğer Japonya’dan çıkan oyunlara ve aynı zamanda dövüş oyunlarına hayransanız, bir dakika durup aradığınız oyunu bulduğunuzu söylemek istiyorum. BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth ve RWBY oyunlarında karşımıza çıkan ünlü karakterlerin kıyasıya dövüştüğü oyun BlazBlue Cross Tag Battle’a bu sebepten dolayı hayran kalabilirsiniz.

Temelinde bireyselden daha çok takım oyununa dayalı bir dövüş oyunu olan BlazBlue Cross Tag Battle, eski Tekken Tag oyunlarına gördüğümüz ikili sistemin aynısını yeni oyuna getiren geliştiriciler, BlazBlue Cross Tag Battle’ı güzel bir yapı üzerine oturtmayı başarabilmişler. Birden fazla oyunun dünyasını bir araya getiren yapımın dövüşçü listesi de bir hayli kabarık. Kendi dövüş tarzınızı ortaya koyabildiğini ve kendinize en yakın hissettiğiniz dövüşçüyü oyunun içerisinde rahatça bulabiliyorsunuz. Bu yüzden oyuna karşı herhangi bir şekilde yabancılık çekmeyeceğinizi belirtmeliyim.

BlazBlue: Cross Tag Battle

BlazBlue: Cross Tag Battle inceleme

Sunum tarzı anlamında BlazBlue Cross Tag Battle’ı, Mortal Kombat, Tekken veya Street Fighter gibi yeni nesile başarılı bir şekilde aktarılmış oyunlarla karşılaştırmayı saçma buluyorum. Zaten geliştirici ekip de kendisini NetherRealm ya da Capcom ile rakip görmediğinden bu durumu es geçebiliriz. Kendine has olmasa da diğer Japon yapımlarını ve Persona serisini andıran çizim tarzı sayesinde BlazBlue Cross Tag Battle’ı eğer Japon oyunlarını seviyorsanız sevebilirsiniz. Ancak Japon çizim tarzından hoşlanmıyorsanız, BlazBlue Cross Tag Battle’dan uzak durmanızı öneriyorum. Kendine has bir hikayesi olan yeni oyunda Ragna isimli dövüşçüyle hikayemize başlıyoruz. Öğrenmesi en kolay karakterlerden bir tanesi olan Ragna, hikayede neredeyse tüm dövüşçüler ile çarpışıyor. Arayüzü chibi tarzı grafikler ile süsleyen geliştiriciler, hikaye modunun yanında farklı ve diğer dövüş oyunlarında gördüğümüz klasik oyun modlarıyla oyunu süslendirmişler.

BlazBlue: Cross Tag Battle

Dövüş mekanikleri ise eski arcade makinelerde gördüğümüz dövüş oyunlarına benziyor. Hali hazırda bu tarzda her sene birden fazla oyun çıkıyor. Ancak dövüşçü dengesi bakımından oyunlar maalesef kısa süre içerisinde oyuncu kaybı yaşıyor. Fakat BlazBlue Cross Tag Battle’ın dövüşçü dengesi çok dengeli değil ancak belirli bir karakterin diğer karakterlerden üstünlüğü yok. Yani iyi oynadığınız bir karakterle her türlü oyuncuyu yenebilirsiniz. Ayrıca dövüşlerde partnerinizden de yardım alabiliyorsunuz. Diğer Tag temalı dövüş oyunlarında olduğu gibi her karakterin yardım etme şekli farklı. Dövüş oyunlarının olmazsa olmazı kombo sistemi ise BlazBlue Cross Tag Battle’da oldukça tatmin edici şekilde ayarlanmış. Özellikle kısa menzil karakterlerle yapabileceğiniz kombonun sınırı yok. Özel hareketlerin yanı sıra diğer BlazBlue oyunlarına benzer olarak her karakter Resonance Blaze formunda daha da güçleniyor. Belirli bir süreliğine girebildiğiniz bu formdayken karşı tarafı kolayca sıkıştırabiliyorsunuz.

BlazBlue: Cross Tag Battle

Oyunun müzikleri ise BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth ve RWBY oyunlarında karşımıza çıkan müziklerden oluşmakta. Arena müziklerini direkt diğer oyunlardan alan geliştiriciler, karakter müziklerini de yine oyunun karakter temalarına ait olan müziklerden almışlar. Sona geldiğimizde uygun fiyatıyla BlazBlue Cross Tag Battle’ı eğer dövüş oyunu yokluğu çekiyorsanız ve oyunlarda Japon tarzından hoşlanıyorsanız rahatlıkla satın alabilirsiniz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 15:18
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 27.06.2018 15:50
İnceleme yaparken oyunu japonca yaptın mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
BlazBlue: Cross Tag Battle
İlginizi Çekebilir