Birds of Prey filminden kötü başlangıç sonrası yeni isim

Berat Darıcı 12.02.2020 - 07:02
R-Rated DC filmi Birds of Prey, ilk hafta gişede çakıldı. Harley Quinn'li filmi Warner Bros isim değişikliği ile kurtarmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren Harley Quinn'li Birds of Prey(Yırtıcı Kuşlar)Kuzey Amerika'daki 33.2 milyon dolarlık açılışı ile yapımcı Warner Bros'a kötü bir sürpriz yaptı. Sürpriz diyorum çünkü eleştirmenlerce kötü notlar almayan filmin, DC evrenin son zamanlardaki üstün başarılarının devamı olacak şekilde ilerlemesi bekleniyordu.

Analistlerin sadece Kuzey Amerika için 50 milyon dolarlık bir açılış beklediği film, dünya genelinde 81 milyon dolar hasılat yapabildi. Sonuç olarak filmin hem Kuzey Amerika'da hem dünyada büyük bir hayal kırıklığı ile başladığını söylemek net bir biçimde mümkün.

R-rated dereceli Birds of Prey, gişede yavaş başlayınca isim değişikliğine gitti. Tiyatro adını Harley Quinn: Birds of Prey olarak değiştiren film, bu değişiklikle kötü başlangıcı değiştirmeyi umut ediyor. İsim değişikliği sadece tiyatro ile sınırlı kalacak. Regal Cinemas ve AMC Theatres gibi büyük Amerikan sinema salonlarında yeni isim değişikliğini gözlemleyebilmek mümkün.

Birds of Prey filmiden kötü başlangıç sonrası yeni isim

Margot Robbie'nin Birds of Prey için korkusu gerçek oldu

Filmde hem başrol hemde yapımcı konumunda bulunan Margot Robbie(Harley Quinn) Hot Ones Podcast konuşmasında önceden konuyla alakalı bir kaç yorum yapmıştı. Kendisine yapımcı olmanın en sinir bozucu kısmının ne olduğu sorulduğunda Robbie, “En sinir bozucu kısım muhtemelen gişe” dedi. “Gişe kısmında elinizden hiç bir şey gelmez. Pazarlama stratejinizi değiştirebilirsiniz. Fakat elinizden gelen yinede yeterli olmayabilir. Bu noktadan sonra sonucu değiştirmek çok zordur. Sadece insanların beğenmesini umuyorsunuz. Siz ve pek çok insan bu iş için çok fazla zaman harcadınız. İnsanların beğenmesini ve hatta gidip görmesini umut ediyorsunuz" dedi.

Bombshell'deki performansıyla en iyi yardımcı kadın oyuncu rolünde Oscar adaylığı bulunan oyuncunun başına en çok korktuğu şey gelmiş gibi duruyor.

Şu anda kafalardaki film ile ilgili sorun ise R-Rated (+18) sınırlamasıyla hata mı yapıldığı? Harley Quinn karakterinin çocuklar tarafından sevildiği ve filmin R-Rated olarak yayınlanması arasındaki çelişki  Warner Bros'un bundan sonraki filmlerde en az iki kez düşünmesine sebep olacak gibi duruyor.

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Birds of Prey, Cathy Yan tarafından yönetildi ve Christina Hodson tarafından yazıldı.

Harley Quinn'li Birds of Prey filminin ilk fragmanı yayınlandı

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:34
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.02.2020 00:01
Çok kötü bir film değildi ama iyi de değildi. Aşırı saçma sahneleri vardı (aksiyon sahnelerinden bahsetmiyorum) Gereksiz sahneler vardı. Çok kısa zamanda unutulur bir film.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 21:16
Geçmiş olsun artık film çok iyi olsa da zor toparlarlar. Pazarlama faciası olmuş.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 19:43
Feminist gazlamalı bir filme benziyordu şaşırmadım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 12:35
Film soylendigi gibi kotu degil Suicide Squad ile kiyaslamak buyuk hakaret olur. Malesef saglam bir karalama politikasi mevcut, en buyuk yaptiklari hata film tamamen Harley Quinn filmiyken farkli bir isimle cikarmalari ve R+18 bu film icin cok cok abarti elbetteki giseyi bu etkiledi bu kadar basit
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2020 08:00
Abartmıyorum bu filmin ismini aramıştım listeye eklemek için, suicide squad altında çıkınca bulabilmiştim
Kalan Karakter: 300 Gönder
Birds of Prey filminden kötü başlangıç sonrası yeni isim
İlginizi Çekebilir