Binbaşı Nelson Microsoft’tan ayrılıyor

Kübra Erciyas 15.07.2023 - 11:41
Xbox konsollarının tanıtımında sıkça gördüğümüz bir yüz Binbaşı Nelson 20 koca yılın sonunda Microsoft’tan ayrılacağını duyurdu.

Binbaşı Nelson Microsoft’un Xbox konsollarının tanıtımında sıkça gördüğümüz bir yüz olarak hafızalarımızda. Hepimiz onu Binbaşı Nelson olarak bilsek de onun gerçek adı Larry Hryb’dir. Larry artık Microsoft ile çalışmayacağını duyurdu.

Binbaşı Nelson Microsoft’tan ayrılıyor uzun bir çalışma sürecinin ardından tatil zamanının geldiğini söyledi

Larry Hryb  tarafından yapılan açıklamada Microsoft ile 20 yıllık çalışma sürecinin ardından artık tatil zamanının geldiği söylendi. Hryb tatil için Seattle’ın sıcak denizlerinde eğleneceğini ve sonra yeni projeler için sektöre geri döneceğini de söyledi. Bu demek oluyor ki Binbaşı Nelson emekli olmuş olsa da Hryb çalışma hayatına devam edecek.

Binbaşı Nelson Microsoft’tan ayrılıyor uzun bir çalışma sürecinin ardından tatil zamanının geldiğini söyledi

Hryb, Binbaşı Nelson’u bu noktaya taşıyan oyunculara ayrıca teşekkür etti

Hryb röportajını verirken Binbaşı Nelson’u hayatlarının bir parçası haline getiren ve sayısı milyonları aşan oyunculara ayrıca teşekkür etti. 20 yıllık Xbox serüveninde oyuncuların çok sevdiği, konferanslarda ve tanıtımlarda sıkça el sıkıştığı bir karakter olarak Binbaşı Nelson’u tekrar göremeyeceğiz gibi görünüyor.

Hryb için tatil dönüşü yeni serüvenler mümkün görünüyor

Hryb Seattle denizinde yapacağı tatilden sonra yeni serüvenlere açılabileceğinin sinyalini de verdi. Artık Hryb’i başka bir karakter olarak tanıtımlarda görür müyüz orasını tam olarak bilmiyoruz. Henüz gerçekleştirilmiş bir çalışma ya da atılmış bir imza olmadığını biliyoruz. 

Oyuncuların çok sevdiği Binbaşı Nelson artık emeklilik haberini duyurduğuna göre Hryb için yeni denizlere yelken açmanın da bir sakıncası olmayacaktır. Kendisi yaptığı röportajında 20 yıllık serüvenini çok güzel hatırladığını ve anılarında güzel kalacağını da söyledi.

Larry Hryb için Microsoft serüveni 2001 yılında başlamıştı. MSN Music için baş editör olarak ilk görevini almıştı. Daha sonra ise kıdemli proje yöneticisi unvanı ile Xbox alanında çalışmaya başladı. Onu ünlendiren şey ise Major Nelson radyo podcasti oldu. O zamanlar kimse bu podcastin resmi Xbox podcasti haline geleceğini bilmiyordu.

2012 yılında yeni ve daha iyi bir görev almasına rağmen Binbaşı Nelson lakabını bırakmadı. Üstelik Xbox’ta çalışmaktan çok memnun olduğunu, görevini sevdiğini de çalışma hayatının ilk anlarından bu yana hep söyledi.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 10:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
Binbaşı Nelson Microsoft’tan ayrılıyor
İlginizi Çekebilir