Battlefield 5 için planlanan ancak sonrasında iptal edilen özellik

Murat Oktay 26.03.2019 - 17:17
Neden iptal oldu acaba?

Battlefield 5 ile oynanış anlamında seriye yeni bir soluk getiren DICE kanadında oyunla alakalı yeni bir özellik daha ortaya çıktı. Belirtilene göre Battlefield 5 geliştirilirken, oyunda yaralanan takım arkadaşımızı sürükleme özelliği eklenmiş. Arkadaşlarımızı sürükleyerek güvenli bölgeye taşıdığımız bu mekanik sayesinde takım oyununun daha fazla ön plana çıkartılması düşünülmüş. Ancak DICE'ın yeni yayınlanan blog yazısında belirtilene göre bu mekaniğin genel olarak oyuna negatif etkisi olabileceğini düşünen geliştiriciler, yaralı sürükleme olayını tamamen oyundan kaldırmış. Oyuna eklenen mekaniklerle oyuncuların neler yapabileceğini kestirmek güç. Belki de DICE, oynanışa değil de arkadaş sürükleme mekaniğin topluluğa zarar vereceğini düşündüğü için oyundan kaldırmıştır.

Battlefield 5 için planlanan ancak sonrasında iptal edilen özellik

Firestorm modu ile birlikte oyuna yeni oyuncular çekmeyi hedefleyen DICE, Battlefield 5 mekaniklerini Battle Royale ile harmanlayacak. Bakalım geliştiriciler, bu sıralar oldukça popüler olan Battle Royale mekaniğinin altından kalkabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Diğer bir yandan Firestorm moduna karşılık olarak Apex Legends'ın da elinin oldukça sağlam olduğunu belirtelim. Umarız Apex Legends da yoluna herhangi bir engel çıkmadan devam eder.

Yorumlar 8
MK Okuru
MK Okuru 9.05.2024 09:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
Ghost86
Ghost86 26.03.2019 21:16
Oyunda zaten takım oyunu diye bir şey yok. Millet harala gürele call of duty kafasında birbirine dalıyor. Kimin kimi sardığı, kimin kime sıktığı belli değil. Tam bir curcuna havası hakim. Keşke oyun biraz daha ağır ve oturaklı oynansa. Etrafta deli danalar gibi koşturup ne bok yediği belli olmayan manyaklar yerine herkesin düşmanını sinsi sinsi gözlemleyip işini bitirmek için fırsat kolladığı bir oyun olsaydı. En azından ben öyle ümit etmiştim. Bu yüzden single player oynaması çok daha keyifli geliyor o atmosfer ve ses kalitesinin yanında bana.
Ghost86
Ghost86 27.03.2019 17:16
Saygılı yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar öncelikle... Oyunun atmosferi, savaş ortamını hissettiren patlama sesleri gerçekten çok hoş, çok beğendim. Sadece böylesine kuvvetli bir atmosferin, multiplayer'da böylesine karmaşıklık içerisinde harcanmasına üzüldüm biraz sadece. Evet multide de savaş ortamı hakim ama bazen öyle bir karışıklık, telaş, acelecilik oluyor ki kimin ne yaptığı belli değil. Herkes bodoslama ölmek için mermiye kafa atıyormuş gibi geliyor. Bense bir köşeye sinmiş sniper dürbünümle milleti izliyorum sadece hayretler içerisinde söylene söylene :)) Oyunum multisi biraz daha ağır olsa daha lezzetli olurdu bence o atmosferde. Her şey bu kadar birbirine içine girmişken atmosfere ait çok şey kaçıyor gözden.
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2019 09:06
Savaş atmosgerini yansıtıyor işte... Savaşta sen takım mı yapıyorsun yoksa ordu olarak mı ilerliyorum. Cahillik diz boyu
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2019 08:21
Genellikle katılıyorum. Mediiiiiiiiiic! ?? ?? ??
MK Okuru
MK Okuru 27.03.2019 07:57
Ben de bfV i deneyimledim ve bence kendi ekibinle girersen takım oyunu harika işliyor. Örneğin aynı anda bir objektife saldırırken medic yaralarımızı sarıyor, destek bize mühimmat yardımında bulunuyor taarruz ve gözcü ise düşmanları temizliyor ve kesin zaferle bir sonraki objektife ilerliyoruz.
Manhunt Two
Manhunt Two 27.03.2019 00:43
Hocam oyunun türü o değil sen daha simülasyon kafasında bir şey istiyorsun.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 23:18
sen o adamı sürüklemeyi bırak yanına gidip iğne basabiliyon mu bi dene, kafanı alsınlar :d
Kalan Karakter: 300 Gönder
Battlefield 5 için planlanan ancak sonrasında iptal edilen özellik
İlginizi Çekebilir