Altıgen diyarlarda sıralı savaşlar
Battle Worlds: Kronos, uzun süre boyunca Kickstarter’da kaldı ve başarıyla çıkışını yaptı. Çoğu oyun bildiğiniz gibi para toplayamayıp listeden düşüyordu. Böylelikle oyuncuların istedikleri oyun ortaya çıkmamış oluyordu. Neyse ki Battle Worlds: Kronos projesi oldukça çok ilgi gördü. Şu sıralar XCOM ile de birlikte popülerliği artan Sıra bazlı strateji oyunları içerisinde yerini almış oldu.
Battle Worlds: Kronos’un hikayesi bizleri Kronos’un krallığı olmaya götürüyor. İnsan ırkı Kronos ve Rhea ülkelerine komşuluk yapan gezegenlerde yaşıyor. Kronos krallığına oturmak isteyenler uzun süredir bir savaş halindeler ve bunun için büyük bir çaba gösteriyorlar. Yani amacımız genel olarak Kronos üzerinde bir krallık kurabilmek.
Hikaye pek önemli değil, oynanışa bakmak lazımBurada yapacağımız dövüşler memnun edici fakat bir o kadar da sınırlayıcı. Her birlik çok az detayla yapılmış bu yüzden taktiksel çatışma esnasında yapabileceğiniz pek fazla taktik bulunmuyor. Birimlerin birkaç farklı çeşidi mevcut. Destek veren birimler, uzaktan veya yakından saldıran birimler ve dahası oyun içerisinde mevcut olarak görülebiliyor.
Tabii her birimin kendine has özellikleri bulunuyor. Uzakçı birimler yakın mesafede iş göremezken, yakıncılar da aynı şekilde uzakta iş görmüyorlar. Buna göre taktik geliştirip düşmanı alt etmeniz gerekli. Bazı sınırlamalar da mevcut bu birimler üzerinde. Misal sadece piyade olan birimler düşman binasını ele geçirebiliyorlar.
Taşımacı birimlerin kendine has özelliği ise kaynakları taşıyabilmeleri. Başka bir birim bu görevi yerine getiremiyor. Bu yüzden bu birimi koruyarak arkalardan götürmeniz gerekiyor. Eğer başına bir şey gelirse elde ettiğiniz kaynakları merkezinize taşıyamazsınız. Birimlerini doğru şekilde koordine etmezseniz eğer kısa bir sürede karşınızdaki rakibe yenilmeniz mümkün. Battle Worlds: Kronos’un en önemli yanlarından birisi de bu.
Birimleri doğru koordine etmek, mutlak başarı getiriyorHer birim bir sıra boyunca iki kez hareket edebiliyor. İsterseniz iki kere mesafe katedebiliyorsunuz, isterseniz de iki kez saldırı yapabiliyorsunuz. Bu tamamen size kalmış durumda. Birimlerinizi doğru bir şekilde düzene sokarak her sıranızda daha rahat hamleler yapabilirsiniz. Gitme ve saldırma komutlarının haricinde bir de joker bulunuyor. Joker ile birlikte birimleriniz bir sıra içerisinde hem iki kez saldırma hakkına sahip olabiliyorlar, hem de iki kez yürüme hakkına. Fakat bu tamamen jokere kalmış bir şey.
Birimlerimizi altıgen birimler üzerinde yönetiyoruz. Yani dünyamızın geneli altıgenlerden oluşuyor. Bu cidden oynanış esnasında bizlere kolaylık sağlıyor. En azından ilerleyebileceğimiz noktalar daha detaylı bir biçimde gözler önüne seriliyor. Tabii altıgen biçim yaptığımız taktikleri büyük ölçüde etkiliyor. Birimleri vuruş ve dayanma kabiliyetlerine göre sıralamak oldukça önemli.