Bağımsız yaşam simülasyonu oyunu Paralives

Batuhan İnce 16.02.2020 - 18:06
Bağımsız yaşam simülasyonu oyunu olan Paralives, neredeyse rakipsiz olarak gözüken The Sims serisinin yapamadıklarını vadediyor.

Yaşam simülasyonu oyunları denilince birçok kişinin aklına The Sims’den başka bir oyun gelmez. The Sims serisinin başarındaki da büyük etken bu türde neredeyse hiçbir oyunun bulunmuyor olmaması denilebilir. Alex Massé tarafından üretilen bağımsız yaşam simülasyonu oyunu olan Paralives, bu durumu değiştirmek için çok istekli görünüyor.

The Sims serinin beşinci halkası olan The Sims 5’in yeni nesil konsollar ve PC için geliştirildiğini geçtiğimiz günlerde sizlere iletmiştik. The Sims serisi her ne kadar başarılı bir ilerleyişe sahip olsa da satış politikaları sebebi ile her zaman eleştirilir. 4-6 yıl aralığında bir The Sims oyunu çıkartan Electronic Arts, her oyunu içerisinde birçok eksik ile piyasaya sürer ve insanlardan oyunu tam anlamıyla oynaması için eklenti paketi, stuff paketi veya oyun paketi almasını talep eder. Çıkartılan her yeni Sims oyunu ile birlikte de bu döngü de kendini tekrarlamaya devam eder.

Bağımsız yaşam simülasyonu oyunu Paralives

Alex Massé, The Sims’in karşısına rakip olmasını istediği kendi oyunu olan Paralives’de bunlardan çok daha fazlasını istiyor. Üç kişilik bir ekip ile yola çıkan Paralives düşük grafiklerle, çok daha dolu bir yaşam simülasyonu deneyimi vadediyor.

Paralives, Paralel Lives (Paralel Hayatlar) kelimesinden türeyen bir yaşam simülasyonu oyunudur. Temelinde, kendi hayalinizdeki evi ve karakteri yaratıp o karakterin hayatını kontrol edebildiğiniz bir oynanış yapısına sahip. The Sims serisinden farklı olan noktalarından en önemlisi ise sizi belli başlı noktalarla sınırlandırmayacak olmasıymış. Örneğin The Sims serisinde bir ev inşa ederken belli bir çizgide duvar örmek zorundaydınız. 90 ve 45 derece dışında bir duvar açısı kullanmak mümkün değildi, evi sadece oyunun size izin verdiği açılarda yapmak zorunda kalıyordunuz. Özelleştirme seçenekleri de sizler için sunulan hazır renklerden ibaret olarak kalıyordu. Paralives, sizi engelleyen sınırları tamamen ortadan kaldırıp hayalinizde gerçekleştirmek istediğiniz evi yaratmanıza olanak tanıyacakmış.

Bağımsız yaşam simülasyonu oyunu Paralives

Rakibinden bir diğer farkı ise hayvanlar, mevsimler, özel bayramlar ve iş yeri açma gibi yaşamın içerisindeki temel unsurları da ana oyunda bulunduracak olmasıymış. Oyunun eklenti paketlerine sahip olup olmayacağı henüz belirtilmemiş.

Paralives, üç kişilik bir ekip tarafından geliştiriliyor. Umarız bir yerlerden güçlü bir yatırım alırlar ve hayallerindeki yaşam simülasyonu oyununu oyunculara sunmayı başarırlar.

Paralives’in Steam sayfasına buradan ulaşabilir ve eğer oyun ilginizi çektiyse istek listenize ekleyebilirsiniz.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 27.04.2024 03:38
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.02.2020 12:22
streamer daily yide incelermisiniz türk yapımı olan bir oyun henüz çıkmadı ama
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 17:41
Hayvanlar, mevsimler, özel bayramlar ve işyeri açma Sims 4'de var zaten :)
MK Okuru
MK Okuru 18.02.2020 09:50
Sims 4'de eklenti ile var. Bunda ana oyunda olacakmış.
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 21:14
Evet var ama ek paket olarak.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 14:08
Sims oyuna rakip lazım Maxis şımadılar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.02.2020 08:31
Senelerin oturmuş Sims'ine rakip pozisyonunu alabilmek için 45-90 derecelik açı farkından çok daha fazlasını yapmaları gerekecektir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Bağımsız yaşam simülasyonu oyunu Paralives
İlginizi Çekebilir