ATOM olarak anılan 'Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi', şimdiye kadar toplamda 65 ekibi destek programına kabul ederej destekledi. 2008 yılında ODTÜ Teknokent bünyesinde kurulan ATOM, aktif olduğu etkinlikler ve de programlar dahilinde şimdiye kadar 300'ün üzerinde oyun geliştirirken, 150'den fazla öğrenciye de destek sağladı. Bununla birlikte, geçtiğimiz yedi yılda ATOM bünyesine kabul edilen ve ardından şirketleşerek merkezden mezun olan stüdyolar toplamda 2 milyon dolar üzerinde finansman kazanmayı başardı.
ATOM, desteklediği ekipler ile birlikte 2015 yılında 40 adet oyun geliştirdi. Bu rekor ile birlikte 2016 yılında 200 geliştiriciyi aşan ATOM, bu yıl da 210 geliştirici ve 54 oyunla kendini büyütmeye ve de etkisini göstermeye devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan iki ayrı Kısa Animasyon Yapım desteği alan ATOM, 'Vakitsiz Horoz' isimli kısa animasyon filmi ile 'Uluslararası Rotary Kısa Film Festivali'nde Animasyon Film Kategorisi mansiyon ödülü ve İstanbul Kısa Filmciler Derneği'nin 1 Dakikalık Kısa Film Yarışması'nda Başarı Ödülü aldı.
Amelos Interactive tarafından geliştirilen 'Cel' isimli oyun mobil platformlarda çok kısa sürede 900.000 üzerinde oyuncuya ulaşma başarısını elde etmesiyle birlikte ekip, Google Play platformunda oyunculara ulaşma ve sürdürülebilir oynanış sunma alanında çok değerli deneyimlerini tüm yıl arttırarak diğer ekiplere de bilgi sağladı. Öte yandan, MagicLab tarafından geliştirilen Chain of Letters, Apple tarafından En İyi Oyunlar listesinde tanıtıldı ve zirveye yükseldi.
ATOM ve Türk oyun gelişticilerinin oyunculara sunduğu başarılı oyunlar ile birlikte Apple da ilk defa "Türk Yapımı Oyunlar" listesini hazırladı. Apple'ın hazırladığı anasayfada sunulan altı oyunun dördü ATOM oyunları oldu: Chain of Letters (MagicLab), MOBU (Panteon), Rop (Gamebra.in), Darklings(MildMania)
Bu yıl 'Casual Connect Amsterdam' kapsamında düzenlenen Indie Prize bağımsız oyun ödüllerinde Türkiye’den iki oyun adaydı: Rop ve Hocus. ATOM'un desteklediği 'Rop' 2015 yılının En İyi Mobil Oyunu ödülünü kazanmasıyla birlikte, Türk oyun geliştiricileri de yavaş yavaş kendilerini global video oyun sektöründe göstermeye başladılar.
2015'de 40 adet oyunmuşmuş, yok artık lebron james. ona bakarsanız GGJ'lerde 2 günde onlarca oyun çıkıyor ama öyle her dandirik mobil oyunu oyundan sayacaksak ne anlamadım ben o işten.