ASUS, ROG Maximus V Extreme anakartı tanıttı

Merlinin Kazanı 6.09.2012 - 10:31
Maximus V Extreme, Intel Thunderbolt ve mPCIe ile birlikte görücüye çıkıyor.
ASUS ROG Maximus V Extreme, Intel Z77 tabanlı anakartlar arasında hız aşırtmayı ve karşılaştırma testlerini en ileri noktaya taşırken bütün 2. ve 3. nesil Intel Core işlemcilere de destek veriyor. Hız aşırtma tutkunlarının en ince sistem ayarlarını dahi kolaylıkla kontrol edebilmeleri için ROG OC Key eklentisi ile birlikte gelen Maximus V Extreme, OSD Monitor ve OSD Tweaklt teknolojileriyle gerçek zamanlı ısı ve voltaj kontrolü sunuyor.

ASUS, ROG Maximus V Extreme anakartı tanıttı
Anakartta yer alan ve hız aşırtma esnasında sıfırın altında değerlere kadar soğutulan bileşenlerin ısı derecelerinin ölçülmesini mümkün kılan Subzero Sense teknolojisi, kullanıcılara hız aşırtma esnasında kolaylık sağlarken, VGA Hotwire başlıkları sayesinde ekran kartı voltajı da hassas ve tam anlamıyla kontrol edilebiliyor. Yerleşik 10Gbps Intel Thunderbolt desteği ise hem görüntü hem de yüksek hızlı veri transfer desteğini tek bir bağlantıda bir araya getiriyor. Mümkün olan en üst düzey grafik performansını garantilemek için Maximus V Extreme’in beş adet PCI Express 3.0 yuvası bulunuyor; bunların ikisi daha hızlı ve gecikmesiz grafik performansı için doğrudan işlemciye bağlanmış durumda. NVIDIA 4 yollu SLI ve AMD Cross FireX teknolojileri ise LucidLogix Virtu MVP çoklu-GPU teknolojisiyle ile bir arada sunuluyor.

ASUS, ROG Maximus V Extreme anakartı tanıttı


Maximus bir kez daha en iyi overclock özelliklerine ev sahipliği yapıyor

Ürün kutusunda yer alan olağanüstü OC Key eklentisi de mükemmel skorlar elde etmek için birçok güçlü ve üst düzey hız aşırtma fonksiyonunu içinde barındırıyor. OSD Tweaklt ile OSD Monitör, gerçek zamanlı ayarlamalara imkân vermek için donanımsal seviyede çalışıyor ve CPU kaynak tüketimi ya da yazılım yüklemesi gerektirmeden detaylı sistem bilgisi sağlıyor. Agresif soğutma sistemlerine destek sunan Subzero Sense ise, -200°C kadar düşük sıcaklıkları ölçerek kullanıcılara termal yapılandırmalarının etkinliğini tam anlamıyla tespit etme imkânı sunuyor. K-tipi kabloları ve özel algılayıcı girişiyle Subzero Sense hız aşırtma tutkunlarını ayrı bir termometre satın alma derdinden de kurtarıyor. Elle voltaj modifikasyonu için ROG ile birlikte sunulan VGA Hotwire, anakartta ve seçilmiş ASUS ekran kartlarında voltaj noktalarına kaynak yapılmasını mümkün kılıyor. Böylece daha iyi kart/GPU uyumu yaratıldığı gibi, genel ayar performansı da gelişiyor. Sonuç olarak OC KEY, BIOS ve TurboV arabirimleri, hız aşırtma tutkunlarının sistemlerinin sınırlarını zorlamaları için ihtiyaç duydukları her şeye kolayca erişmelerini mümkün kılarak yeni dünya rekorları kırmalarının önünü açıyor.

Artırılmış bağlantı kapasiteleri
Yerleşik 10Gbps Intel Thunderbolt yonga sayesinde yüksek-netlikte grafiklerin aktarımı ve çift yönlü, çift-kanal veri transferi tek bir kablo üzerinden yapılabilirken, gerçek bir yeni nesil bağlantı standardı sunuluyor. Yüksek veri oranlarıyla kullanıcılar sadece on saniyede bir Full HD filmi aktarabilir hale geliyorlar. Bunun yanı sıra altı uyumlu cihaz papatya-dizilimi bağlantıyla kolayca tek bir Thunderbolt girişine bağlanabiliyor. Maximus V Extreme kutusunda yer alan mPCIe Combo kart da hızlı çift-bant Wi-Fi a/b/g/n ve Bluetooth 4.0 desteği sunuyor. Ayrıca mSATA eklentisi, Intel Smart Response Teknolojisiyle birlikte çalışarak melez katı hal depolama sayesinde veri erişimini hızlandırıyor.

ASUS, ROG Maximus V Extreme anakartı tanıttı
Daha iyi grafik gücü ve esneklik
Akıllı anakart tasarımı ve geniş alanı sayesinde, beş PCI Express 3.0 slotundan dördü, 4-yollu NVIDIA SLI ya da AMD CrossFireX’de halihazırda mevcut olan en güçlü grafik kartlarına ev sahipliği yapabiliyor. Bu denli yüksek grafik işleme gücüyle, Maximus V Extreme, oyunlarda ve GPU-bazlı testlerde, CPU-ağırlıklı ve genel sistem testlerinde olduğu kadar yüksek performans sunabiliyor. Uyumluluğu artırmak ve grafik donanımı seçiminde daha büyük bir esneklik sağlamak için LucidLogix Virtu MVP de  anakarta eklendi; böylece farklı oyun ve uygulamalarda çoklu-GPU konfigürasyonu ile daha yüksek kare sayısı ve daha istikrarlı dikey senkronizasyon elde edilebiliyor.

- Basın Bülteni
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 7.05.2024 01:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
ASUS, ROG Maximus V Extreme anakartı tanıttı
İlginizi Çekebilir