1/4

ASUS G75VW

Murat Halilbeyoğlu 22.05.2012 - 20:09
Elinizn altında bir canavar bulunsun
Asus’un oyun dünyasına donanım anlamında yaptığı katkı herkes tarafından oldukça iyi biliniyor. Özellikle ekran kartları ile bu konumda yerini sağlamlaştıran üretici firma son çağın modası mobiliteye en iyi şekilde ayak uyduran firmalardan bir tanesi. Üstelik bunun alanın her bölgesine ayrı bir özen göstererek yapıyor.

Oyun kısmı da bunlardan bir tanesi. Başta da söylediğimiz gibi pek çoklarınız tarafından Asus ismi duyulduğunda ilk akla gelen PC bileşenleri olur. Bugün inceleyeceğimiz Asus G75V model oyun laptop’ı da bir bileşen olmasa da oyun için üretilmiş sağlam bir cihaz.

ASUS G75VW
Eski zamanda oyuncu dediğimiz kişi günlerce evde oturup gerek tek başına gerek arkadaşları ile birlikte saatlerce oyun oynayan ve dışarıdaki insanlar tarafından bu konuda eleştirilen kişilerden oluşurdu. Aslında oyunculuk, bahsettiğim şey hardcore oyuncu olmak, çok fazla değişmedi ancak gelişen teknolojinin mobilite anlamında oldukça ilerlemesi ile en azından evlerde bir hapis durumu çok da söz konusu değil.

Ufacık akıllı telefonlar, onların ağabeyleri tabletler ve hata bazı netbook’larda çok sağlam grafiklerde oyunlar oynanırken eskiden "PC’den sonra gelen kral" olan dizüstü bilgisayarları da geride kalacak değillerdi elbette. Onlar da kısa zaman içinde gelişip evrimleşerek kendilerini bu zamana hazırladılar. İşe onlardan bir tanesi de bugün inceleyeceğimiz ASUS G75V oyuncu laptop’ı.

2006 yılında başlayan ve yükselen bir ivme ile yoluna devam eden Republic of Gamers serisinin yeni meyvelerinden bir tanesi G75VW. Özellikle Intel’in geliştirdiği Ivy Bridge mimarisinin mobil versiyonu ile bu işlemcilerin sadece mainstream laptoplar için değil aynı zamanda oyuncu laptopları için de gayet yeterli olduğunu gösteriyor.

ASUS G75VW
İşlemci konusunda bizlere hoş bir sürpriz sunan G75V grafik kartı konusunda oldukça tatmin edici. İçerisinde Nvidia’nın eski Fermi yongasının yenilenmiş hali ile geliştirilen GeForce GTX 670M ekran kartı bulunuyor. Belki hissiyat açısından bizleri biraz zedelese de karşımızdaki laptop’ın içinde Core i7-3720QM işlemci ve bir adet GTX 670M kombinasyonu bulunduğundan dolayı etkili bir sistem var. Diğer bileşenler de bu konuda ASUS’un ciddiyetini bizlere sergiliyor.

Aşağıda ASUS'un global sitesinden alınmış G75V’nin teknik özelliklerinin önemli kısmını görebilirsiniz.

ASUS G75VW