ARK: Survival Evolved Epic Games Store üzerinde BEDAVA oldu

Alparslan Gürlek 12.06.2020 - 10:00
Devasa açık dünyası ve hayatta kalma oyunlarına yeni bir bakış getirmesiyle sevilen ARK: Survival Evolved, Epic Games Store üzerinde ücretsiz oldu. Sızıntılar doğruymuş.

Erken erişim başlığıyla 2016 yılında çıkan ARK: Survival Evolved, Epic Store üzerinde ücretsiz oldu. Oyunu kütüphanenize eklemeniz durumunda sonsuza kadar sizinle kalacak.

ARK: Survival Evolved Epic Store üzerinde ücretsiz oldu

ARK: Survival Evolved, hayatta kalma oyunlarına yeni bir soluk getirerek devasa dünyasıyla oyuncular için uzun soluklu maceralar vaat eden güzide bir oyun parçası. İlkel çağlarda başlayan oyun, oyuncunun gelişimi ile modern çağa, hatta günümüzün ötesine kadar ilerleyebilmekte. Bunu da içerisindeki üretim şablonlarının bulunduğu Engram sistemi sayesinde yapıyor. Hayatta kalma oyunlarından alışık olduğumuz açlık, susuzluk, direnç gibi temel özellikleri yapısında barındıran ARK:Survival Evolved, az sonra bahsedeceğim bir noktada tüm piyasadan ayrılıyor. 

ARK: Survival Evolved Epic Games Store üzerinde BEDAVA oldu

Unreal Engine 4 oyun motoru teknolojisiyle geliştirilen, ilk başlarda bir takım performans sorunları yaşandığı için oyuncular tarafından yerden yere vurulan oyun, güncellemelerle bu vaziyeti toparlamış durumda. Lakin oyunun haritası devasa olduğundan gerek oyunun boyutu açısından, gerek ise sistem gereksinimleri bakımından herkese hitap etmediğini belirtmekte fayda var. Haritanın tamamı tek bir yerküre üzerinde bulunuyor ve içerisinde ormanlar, göller, bataklıklar, karlı dağlar ve büyük bir okyanus olduğundan sistem gereksinimleri hayli yüksek. Açık dünya hayatta kalma oyunları arasında belki de boyutu en büyük oyun olarak nitelendirebiliriz.

Sıfırdan başlayıp, etçil ve otçul dinozorların arasında besin zincirinin en alt halkasında bulunduktan bir süre sonra, nasıl olduğunu anlamadan dünyaya karşı bir tehdit haline geliyorsunuz. Dinozorların agresif olanları olduğu gibi, zararsız olanları da mevcut. Hatta sizi gördüğünde korkup kaçan dinozorlar bile var. Bunların neredeyse tamamı evcilleştirilebilir ve daha sonra sizin için bir binek ya da yardımcı olarak kullanılabilir. İşte ARK:Survival Evolved, diğer hayatta kalma oyunlarından tam da bu noktada ayrılıyor. Çünkü bir yerden sonra sizinle birlikte dövüşecek dinozorlarınızın olması gerekiyor, ya da üstüne binip oyunun dünyasında hızlıca hareket edebileceğiniz yoldaşlarınız...

İşte bu farklı fakat erişilmesi ve oynanması diğer oyunlara göre daha nazlı olan ARK: Survival Evolved şuanda Epic Store üzerinden ücretsiz olarak dağıtılıyor. Oyunu kütüphanenize eklemeniz halinde, indirim bittiğinde dahi indirip oynayabileceksiniz. Sisteminiz oyunu karşılamıyor olabilir ama beleş sirke baldan tatlıdır, öyle değil mi? 

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:26
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 12:01
Oyun çevrimiçi hayatta kalma oyunlarının en iyilerindendir. İlkel bir çağdan başlayıp modern silahlara geçtiğiniz hatta çok uzun uğraşırsanız uzay çağına bile geçebileceğiniz bir oyundur. Güzel bir Türk sunucusu açılırsa tadından yenmez efendim...
MK Okuru
MK Okuru 12.06.2020 15:11
Evet ama şüreç biraz zor , lakin oyun güzel .
Kalan Karakter: 300 Gönder
ARK: Survival Evolved Epic Games Store üzerinde BEDAVA oldu
İlginizi Çekebilir