Apple WWDC20, 22 Haziran'da başlayacak

Berat Darıcı 7.05.2020 - 11:01
Apple WWDC20 tarihi açıklandı. Etkinlik 22 Haziran'da online ve canlı olarak gerçekleşecek. Etkinlikte yeni işletim sistemlerinin gösterilmesi planlanıyor.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Worldwide Developers Conference (WWDC) ilk defa çevrim içi olarak gerçekleştirme kararının ardından etkinliğin zamanı da duyuruldu. Etkinlik tüm geliştiricilere ücretsiz olarak sunulacak. Apple WWDC20, Apple Developer uygulaması ve Apple Developer web sitesi üzerinden yayınlanacak. Etkiliğin tarihi ise 22 Haziran 2020 olarak açıklandı.

Etkinlik daha önce yapılan tüm WWDC'lerden daha geç gerçekleşeceği için içeriğinde de farklılık olabileceği düşünülüyor. Ayrıca canlı olması da yine değişikliklerin yaşanması için diğer neden. Etkinlikte “iOS, iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS hakkında pek çok detay ve yeniliğin duyurulması planlanıyor.

Etkinliğin bilet satışları normal şartlarda çevrim içi olarak gerçekleşir ve birim fiyatı 1.599 dolar fiyat etiketine sahip olurdu. Etkinlik canlı olarak ücretsiz bir şekilde yapılacağından dolayı bilet satışı da olmadı.  Apple'ın bilet satışından 10 milyon dolarlık bir zarar etmesi bekleniyor.

Apple WWDC20, 22 Haziran'da başlayacak

Apple WWDC20 sadece yazılım değil donanım konusunda da yeni şeyler gösterecek

Hem son kullanıcılar hem de 23 milyon kayıtlı Apple geliştiricisi için, WWDC, Apple'ın cihazlarına hangi büyük yeni yazılım özelliklerinin geldiğini görme fırsatı tanıyor. Elbette olay tamamen yazılım değil. Genellikle az sayıda yeni donanım içinde bilgi edinme fırsatı elde etme şansınız var. Apple genelde bu etkinliği Eylül ayında ortaya çıkacak asıl sürümlerden önce yeni işletim sistemlerinin ilk geliştirici sürümlerini oluşturmak için kullanıyor.

Apple, geliştiricileri 22 Haziran'da yayınlanacak açılış konuşması ve 1 hafta boyunca erişimin açık olacağı pek çok olay için Apple Developer uygulamasını kontrol etmelerini istiyor. Apple, App Store'u "şu anda 175 ülke ve bölgede bulunan App Store, her hafta yarım milyardan fazla insanın ziyaret ettiği dünyanın en güvenli ve en canlı uygulama pazarı." Şeklinde tanıtıyor. Apple'ın Yazılım Mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi, “Üzerinde çalıştığımız tüm yeni ürünler ve teknolojilerle WWDC 2020 çok büyük bir online etkinlik olacak” şeklinde açıklama yapmıştı.

Etkinlikle Swift programlama dili içinde bazı etkinlikler yapılacak. Swift Student Challenge bunlardan bir tanesi. Yarışmada öğrencilerin üç dakikalık etkileşimli sahneler oluşturması bekleniyor. Kazananlar 16 Haziran'da açıklanacak. Etkinliğin 23 milyondan fazla geliştiriciyi bir araya getirmesi planlanıyor.

Apple, Mac'lerde kendi işlemcisini kullanmaya hazırlanıyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 15:17
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple WWDC20, 22 Haziran'da başlayacak
İlginizi Çekebilir