Apple Arcade nedir? Apple yeni oyun sistemini duyurdu!

Ersin Kılıç 26.03.2019 - 10:11
Sistemde hangi oyunlar olacak?

Apple geçtiğimiz saatlerde yapmış olduğu özel bir sunum ile Apple Arcade dahil olmak üzere yeni servis ve uygulamalarını duyurdu. Yepyeni şov ve dizilerin yer alacağı Apple TV+ ile video servisi işine iyiden iyiye adım atan Apple, bu sistemde Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Octavia Spencer, J.J. Abrams, Jason Momoa, M. Night Shyamalan ve Jon M. Chu gibi önemli isimler ile çalışacak. Tıpkı Apple TV+ gibi aylık abonelik sistemi ile çalışan Apple Arcade sistemi de firmanın yapmış olduğu duyurular arasında yer aldı. Peki ama nedir bu Apple Arcade?

Apple Arcade nedir? Sistemde hangi oyunlar olacak?

Aylık abonelik sistemi ile çalışacak olan Apple Arcade'in en önemli özelliklerinden birisi sisteme sürekli olarak eklenecek özel oyunlar. Reklam ve oyun içi satın alma gibi unsurların yer almayacağı bu sistem, bu sene sonuna doğru Türkiye dahil olmak üzere 150 ülkede kullanıma sunulacak. İlk aşamada 100'den fazla oyunun yer alacağı Apple Arcade sistemi iPhone ve iPad dışında Mac ve Apple TV gibi sistemlerde de çalışacak. Üstelik birinde başladığınız oyuna bir diğer sistemde devam edebileceksiniz. 

Bu sistem için özel olarak hazırlanan Apple, başta Final Fantasy serisinin yaratıcısı olan Hironobu Sakaguchi olmak üzere birçok yapımcı ile çalışıyor. Oceanhorn 2 ve Beyond a Steel Sky gibi önemli yapımların yer alacağı sistemdeki başlıca oyunlar şu şekilde;

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm

Apple Arcade nedir? Apple yeni oyun sistemini duyurdu!
The Legend of Zelda serisinden ilham alarak yola çıkan Oceanhorn devam oyunu Apple Arcade sisteminde yer alacak olan en önemli yapımlardan birisi. İlk oyunun 1000 yıl öncesine gideceğimiz yapım, yine serbest oynanışı ve görselliği ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Beyond a Steel Sky

Beyond a Steel Sky aslında dün yapılan sunumdaki en önemli duyurulardan birisiydi. 1994 yılında çıkan Beneath a Steel Sky isimli bilim kurgu oyununun devamı niteliğinde olan yapım PC ve konsollar dışında Apple cihazları için de geliştiriliyor.

Apple Arcade nedir? Apple yeni oyun sistemini duyurdu!

Where Cards Fall
The Pathless
LEGO Brawls
Hot Lava
Mr. Turtle
Frogger in Toy Town
Lega Arthouse, Cardpocalypse
No Way Home
Down in Bermuda
The Bradwell Conspiracy
Projection: First Light
Lifelike
Sayonara Wild Hearts
Repair
Sneaky Sasquatch
UFA on Tape: First Contact
Sonic Racing
Doomsday Vault
ATONE: Heart of the Elder Tree
HitchHiker
Spidersaurs
Yaga
Monomals
Enter The Construct
Overland
Winding Worlds
Kings of the Castle

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 08:43
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 20:05
Apple son çıkardığı konsolda batırmıştı, yine batıracak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 17:04
Klasik Apple mantığı. Google'da AC gibi büyük oyunlar oynanacak ama ya ufak tefek ya da büyük sorunlarla. Apple belki 3-4 yıl sonra anca AC kalitesinde oyunları yayınlamaya başlar ama büyük ihtimalle Türkiye gibi bi ülkede bile donma problemleri olmadan oynanır. Umarım bu sistem daha da yaygınlaşır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 15:15
Salak saçma basit oyunları sunmak yakışırmı arkadaş koskoca apple a..Bir tane aklı başında çalışan çıkıpta abi yada brother napıyonuz whatsup mother fucker falan demedimi..Lan google ın ki gibi yüksek seviyede oyunları oynatsanıza yiyosa..Onca parayı cukkalayıp dandirik şeyleri sunmak marifetmi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 11:37
skyrim olcak mı? skyrim olmazsa olmaz
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.03.2019 10:58
8 bit lik oyunları gagalama projesi apple insanları salakmı sandı kendini buğday ambarında görmüş
Kalan Karakter: 300 Gönder
Apple Arcade nedir? Apple yeni oyun sistemini duyurdu!
İlginizi Çekebilir