APC UPS Pro 900 İnceleme

Ersin Kılıç 1.05.2020 - 17:35
Bugün de APC markasının BR900G-GR modelini inceliyor ve kullanıcılara ne gibi avantajlar sunduğuna yakından bakıyoruz.

APC UPS Pro 900 İnceleme: Özellikle elektronik ürün fiyatlarının artması ve online çalışma imkanlarının yükselmesi ile birlikte kesintisiz güç kaynakları, yani UPS'lerin kullanımı da daha önemli bir hale geldi. Bildiğiniz gibi ülkemizde de elektrik konusunda çok sık kesilmeler ile karşılaşabiliyoruz. Elektrik kesintisi, voltaj dalgalanmaları ile üzerinde çalıştığımız projeler yarım kalabiliyor. Ya da online oynadığımız bir oyunda takım arkadaşlarımızı yalnız bırakmak zorunda kalabiliyoruz. işte bu gibi durumları engellemeye yönelik ürünlerin başında UPS'ler geliyor. Bugün de APC markasının BR900G-GR modelini inceliyor ve kullanıcılara ne gibi avantajlar sunduğuna yakından bakıyoruz.

APC UPS Pro 900 İnceleme

İncelemeye geçmeden önce UPS kavramını biraz daha açmamız lazım. Çünkü birçok kullanıcı UPS'in ne olduğunu ve ne gibi avantajlar sunduğunu aslında bilmiyor. UPS'ler için kısaca kullandığınız cihazların şebeke beslemesinin kesilmesini, yüksek ya da gerektiğinden düşük gelmesini önleyen cihazlar diyebiliriz. Yani oyun oynuyorsunuz diyelim ve oyunun en can alıcı yerindesiniz. Evde elektrik gittiğinde kullandığınız UPS devreye giriyor ve kapasitesine göre bilgisayarınızı beslemeye devam ediyor. Siz de bu süre içerisinde oyununuzu ya da çalışıyorsanız mevcut projenizi tamamlıyorsunuz. 

Yine aynı şekilde anlık bir dalgalanma yaşandı ve şebekeye az güç geldi diyelim. Bilgisayarınız normal şartlarda düşük besleme nedeniyle kendini kapatacakken, bu noktada UPS devreye giriyor ve gerekli beslemeyi cihazlarınıza yapmış oluyor. Yani sadece kesintilerde değil, aslında biraz önce belirttiğim gibi düşük ya da yüksek gerilimde de bir dengeleme söz konusu oluyor. Bu sayede yarım kalan maçınızı, projenizi tamamlayabildiğiniz gibi aynı zamanda cihazlarınıza da koruma sağlamış oluyorsunuz. Artık hem telefonlarımız hem de bilgisayar parçalarımız oldukça yüksek maliyetler ile karşımıza çıkıyor. Kesintisiz güç kaynakları aynı zamanda bu korumayı da sağladığı için kafanız rahat oluyor da diyebiliriz.

APC UPS Pro 900 İnceleme

Gelelim bir süredir kullandığımız Back UPS Pro 900 modeline. Öncelikle cihazın tasarımına baktığımızda boyut anlamında çok yer kaplamayacağını görüyoruz. Yan tarafında havalandırma mazgalları bulunan ve bilgisayar kasalarından çok daha küçük olan bu cihazın ön tarafında LCD bir ekrana yer verilmiş. Buradan cihazın şarj durumunu, tahmini çalışma süresini, elektriksel değerleri ve tasarruf modunun aktif olup olmadığına göz atabiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanılan cihazların ne kadar güç tüketimi yaptığını da takip edebiliyorsunuz. Tüm bu bilgileri yükleyeceğiniz özel yazılımla bilgisayarınızdan takip etmeniz de mümkün. Böylelikle UPS'i ulaşılması ya da bakması zor bir yere koyduysanız da bilgisayarınızdan bu bilgilere ulaşabiliyorsunuz.

Özellikle tahmini çalışma süresini göstermesi size büyük avantaj sağlıyor. Çünkü bu sayede ne kadar süreniz kaldığını görüyor ve ona göre çalışmalarınızı tamamlıyorsunuz. Örneğin günümüzün popüler oyunlarından League of Legends, PUBG ya da Counter Strike oynuyorsunuz diyelim. Elektrik gitti ve göstergede 25 dakikalık bir kullanım süreniz olduğunu gördünüz diyelim. İşte bu gibi durumlarda hem arkadaşlarınızı bilgilendirebiliyor hem de maçtan zaferle ayrılmak için elinizden geleni yapmaya başlıyorsunuz.

APC UPS Pro 900 İnceleme

Cihazın arka tarafına baktığımızda 5 adet priz görüyoruz. Sigorta koruması da bulunan bu prizlere bilgisayarınızı, monitörünüzü, modeminizi bağlayabiliyor ve ihtiyaç duyduğunuz tüm bu ürünlerin beslemesini gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabi sadece örnekleri bilgisayarlar ile verdiğimize bakmayın. Aynı zamanda konsollarınızı ve televizyonunuzu da bağlayabilir ve oyun keyfinize dilediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Yine aynı şekilde bunlardan hiçbirine o an ihtiyacınız olmasın. Yine de uzun süreli elektrik kesintilerinizde telefon gibi önem arz edecek cihazlarınızı da şarj edebiliyorsunuz. Kısacası kullanım ihtiyacına göre hem oyun hem iş hem de günlük kullanımda farklı noktalarda size yardımcı olacak şekilde tasarlandıklarını da söyleyebiliriz.

APC Pro 900 adından da anlaşılabileceği gibi 900 Volt amper değerine sahip bir cihaz. Yine APC tarafında ihtiyacınıza göre daha düşük ya da çok daha yüksek değerlere sahip ürünler bulmak da mümkün. Bizim incelediğimiz bu model daha çok ev kullanıcıları için tercih edilebilecek bir model diyebiliriz. Cihazın arka tarafında aynı zamanda RJ45 ve telefon hattı girişleri de bulunuyor. Yine bu girişleri kullanarak hem modeminizde hem de bu beslemeleri kullanacak cihazlarınızda parazitleri engelleyebiliyor ve bir dengeleme yapabiliyorsunuz. tasarımda bahsetmemiz gereken son nokta ise lcd ekran üzerinde yer alan kontrol tuşları. Buradan cihazı, gelen uyarı seslerini kapatabiliyor ya da biraz önce de bahsettiğim göstergeler arasında değişim yapabiliyorsunuz.

APC UPS Pro 900 İnceleme

Pro 900 modelini test ederken hem ofiste kullandığım bilgisayarda hem de test sistemimize bağladım. Örneğin ofisteki test sistemimizde 9900K ve RTX 2080 Süper gibi oldukça yüksek donanımlar bulunuyor. Buna rağmen herhangi bir kesinti durumunda hem bu bilgisayarı hem de monitörü 20 - 25 dakika kadar besleyebildiğini gördük. Aynı şekilde sadece konsol bağladığınızda ise bu süre doğal olarak çok daha yukarıya çıkıyor. uzun süreli kesintilerde ise sadece modem ve telefon şarjı gibi durumlarda kullanırsanız APC Pro 900 modeli bir iki günlük ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayacak bir kapasiteye sahip. Son olarak gürültü seviyesinden de bahsedelim. Pro 900 modeli klasik bir masa üstü bilgisayardan daha az gürültü çıkarıyor. Bu konuda da sevdiğim ve kullanmaktan keyif aldığım bir model olduğunu söyleyebilirim.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:44
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2020 13:31
merlinin kazanı ekibi, web sitenizin üst taraftaki menüsü hatalı çalışıyor, sayfayı yenilerken eğer fare o menü üzerinde ise menü açık kalıyor ve kapanmıyor birdaha, bu problem aylardır var ve çok rahatsız ediyor bilginize
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2020 09:22
rtrr
Kalan Karakter: 300 Gönder
BaHTsIzBEdEvi0
BaHTsIzBEdEvi0 2.05.2020 06:31
Oldukça donanımlı gözüküyor, genellikle akım korumalı prizleri yeterli buluyorum ama ups'ler grafik işlemleri gibi uzun soluklu işlerle uğraşırken ani bir elektrik kesintisine karşı hayat kurtarıcı da olabiliyorlar. Bu modeldeki dijital gösterge ise çok hoşuma gitti doğrusu ama uzun süre kullanıp batarya ömrünü incelemek ups'ler için en önemli nokta.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.05.2020 19:27
en sevdiğim :V
Kalan Karakter: 300 Gönder
APC UPS Pro 900 İnceleme
İlginizi Çekebilir