Anlık olarak Google servislerine Türkiye'den erişilemiyor

Furkan Güler 19.12.2019 - 11:47
Ne zaman düzelecek?

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru Google kanadında ilginç bir gelişme yaşandı. Ortaya çıkan yeni bilgilere göre ülkemizden ve çoğu balkan ülkesinden Google servislerine erişilemiyor. Duruma alakalı resmi bir açıklama yapılmadı ancak CNN Türk'ün Google yetkilileri, meydana gelen problemin global kaynaklı bir sorun olduğunu belirtti. Youtube, Gmail, Google Analytics ve Google'a bağlı tüm servislerde yaşanan bu yavaşlık can sıkıcı olmaya başladı. Çünkü ülkemizde büyük bir kullanıcı grubu bu mecralarda bolca zaman geçiriyor. Google kanadında yaşanan bu erişim sıkıntısının ardından kullanıcılar Yandex ve Bing gibi arama motorlarını tercih etmeye başladı.

Anlık olarak Google servislerine Türkiye'den erişilemiyor

Geçtiğimiz günlerde Android kanadında yaşanan sıkıntılardan dolayı Google'ın bu tarz bir müdahaleye girişeceği tahmin ediliyordu. Ancak Google gibi bir firmanın böylesine bir müdahale yapması pek karı değil. Her ne kadar hükümet yetkilileri ile Google belli konularda ters düşse de, yetkililerin kullanıcılara kısıtlama getireceği tahmin edilmiyor.

Son olarak Google servislerinde yaşanan bu erişim yavaşlığından dolayı Google'ın hayatımızda ne denli yer ettiğini ve tekel boyutta bir firma olduğun bir kez daha anlaşmış olduk.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:37
Kalan Karakter: 300 Gönder
Maxpayne53
Maxpayne53 19.12.2019 13:32
Google şu an tekel konumda olabilir. Ama ileride ne olacağı hiç belli olmaz. Nokia markasının sonunun böyle olacağını kimse beklemiyordu. Bir nevi o da tekel idi. Ama şu anda adını hatırlayan kesim o dönemlerde o telefonu kullanan kişiler. Yazılım söktöründe firmaları büyük yapan elbet ki yaptıkları işler ama en büyük faktörlerden birisi de hitap ettiği kullanıcılar. Kullanıcıları kendinden soğutan firmaların yaptıkları yazılımlar ne kadar iyi olursa olsun netice başarısızlık olacaktır bence.
Maxpayne53
Maxpayne53 25.12.2019 13:44
23:04: Dikkat edersen mesajlarımın hiçbirinde google hakkında kötü söylemler yok. Hele hele tehdit hiç yok. Galiba söylediklerim yanlış anlaşıldı. :) Kimse google düşsün google bitsin diye dua etmiyor. Bende android kullanıyorum. Google ve youtube vazgeçilmezlerim arasında. Google'un güç kaybetmesini de android kullanıcısı olarak asla istemem.

Burada anlatmak istediğim şu aslında. Düşünün bir kere google bir anda elini eteğini Türkiye'den çekse, android işletim sistemi güncellemelerini bir daha vermese android telefon kullanıcıları ne yapacaz? Şirket şu anda tekel durumunda değil mi? Ne yapacaz hiçbir şey yapamayız. Google'un yukarıdaki haberde anlatmak istediği de buydu. Ben gidersem olacağı budur diye.

Ama alternatifi olsa böyle bir şey olmazdı. En basitinden google navigasyon yerine şu anda Türkiye'de en çok tercih edilen navigasyonlardan biri de yandex navigasyon. Ama çoğu kişinin yandex navigasyondan haberi yok. Çünkü gerek yok google telefonlarına kendi navigasyonunu yüklemiş. Ha tabiki normal bir şey bu. Kendi yaptığın bir işletim sistemine kendi uygulamalarını koyman kadar doğal bir şey yok. Ama yine de bu rekabete aykırı olarak gözüküyor bir çok devlet yasasında. Ki bu konu da sadece Türkiyede değil avrupada bir çok yerde google'a davalar açılmış ve rekor cezalar kesilmiştir. Haberiniz vardır belki ama bahsetmeden geçemedim.

Google'u bende seviyorum. Hangi tarayıcıyı kullanırsam kullanayım hemen google'u varsayılan arama motoru olarak ayarlıyorum. Yani google'dan vergi alınmış veya alınmamış benim gibi bir vatandaşa yararı olacağını da sanmıyorum. Yorumumun başında dediğim gibi google'un güç kaybetmesini istemem. Hayatımızı kolaylaştıran ve zamandan tasarruf etmemizi sağlayan bir çok uygulamanın gitmesi demektir bu. Böyle bir şeyin gerçekleşmesini hiç istemem.

Demek istediğim intel'in de rakibi yoktu amd gelene kadar. ileride google için bu durum da değişebilir. Bu düşüncem yanlış anlaşılıp google'u sevmediğim anlamı çıktıysa yapacak bir şey yok
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2019 23:04
He iPhone telefon kırdınız Apple bitti şimdi sıra Google bitsin diye dua ediyorsunuz vergi alamadınız ya kötüleyin Google’ın güç kaybetmesi bile söz konusu değil sizin gibileri tehdit edip kendini ezdirmediği sürece ki zaten hakkıyla yapıyor ( telefonlardan Google,YouTube vs kaldırı) çok beklersiniz
Maxpayne53
Maxpayne53 22.12.2019 15:18
18.07 ; Anlamsız cümleler kurmak için yazma. Google'un G'si yokken biz internetteydik. Sen bilmezsin şimdi 56k modem ile bağlanıyorduk internete. Ama gerçek olan bir şey var oda sen dünyaya gelmeden kurulmuş bir şirket olduğu. Biz de ortalıktan silinecek demedik. Eski günlerini arar olurlar. Bir şeyleri gözünüzde o kadar büyütmeyin. "Sen ne anlatıyon hacı" diye sokak ağzı ile bir şeyler yazacağına eleştirel bir cümle kursan daha iyi olurdu. Başkalarının düşünceleri hoşuna gitmeyebilir. Bu sana gelip insanları rencide etme hakkını vermez.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 18:42
:')
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 18:07
Sen ne anlatıyon hacı. Sen doğmadan var olan bi şirket google. Onca yıl bişey olmamış ilerde ne olucak?? Bomboş konuşmussun
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 13:59
:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 12:00
Ben de her şey çalışıyor. Google, Youtube v.s herhangi bir yavaşlık söz konusu değil.
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 15:46
Sabahleyin youtube zor çalışıyordu bende saat 10 gibi
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.12.2019 11:52
Hayretler içinde kaldım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anlık olarak Google servislerine Türkiye'den erişilemiyor
İlginizi Çekebilir