1/2

Anime & Manga #42 Card Captor Sakura

Ceyda Doğan 20.11.2013 - 16:46
Karanlığın güçlerini gizleyen anahtar
"Karanlığın güçlerini gizleyen anahtar, bana gerçek gücünü göster! Ben, Sakura, anlaşmamızla sana emrediyorum!" - Sakura Kinomoto

Clamp
'in manga sektöründe ne kadar ünlü olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Sadece manga değil, aynı zamanda anime de söz konusu olduğunda, akıllara gelen ilk isimlerden biri. 1987 yılında kurulan manga stüdyosu, Japonya'da oldukça ünlü ve gelişimini sürdürmeye devam ediyor.

Anime & Manga #42 Card Captor Sakura
Clamp'in başka bir yapımı olan Card Captor Sakura, bu haftaki konuğumuz olacak ve hepinize kendisini sevdirecek. Sakura Kinomoto anime/mangamızın başrol karakteri ve bir gün tesadüf eseri babasının kütüphanesindeki sihirli güçlere sahip Clow Kart'larının bulunduğu kitabı bulur. O anda tüm kartlar şehrin çeşitli yerlerine dağılır. Sakura, kartların koruyucusu Keroberos (Cerberus, Kero, Kero-chan) ve arkadaşı Tomoyo Daidouji ile birlikte, şehri kötü güçlerden korumak için tüm Clow Kart'larını toplamak zorundadır.

Henüz 10 yaşında olan, sevimli ve bir o kadar da kibar olan Sakura, sihirli güçlere sahip olduğunu geç de olsa anlamıştır. Zamanla sadece yaşadığı şehri değil, tüm dünyayı tehdit altına alan Clow Kart'larla olan mücadelesine Syaoran Li de katılır ancak daha ilk bölümlerde ikisi arasında kıyasıya bir mücadele ortaya çıkar. Anime/manga ilerledikçe ikisi arasındaki ilişki daha farklı boyutlara taşınır. Tomoyo ise Sakura'nın en yakın arkadaşıdır. Sakura ağabeyi ve babası ile huzurlu bir hayat sürerken, kendisini şirin kıyafetlerin içerisinde bulan sihirli güçlere sahip bir kız olarak bulur. En yakın arkadaşı Tomoyo da, o şirin kostümlerin arkasındaki isimdir.

Anime & Manga #42 Card Captor Sakura
Card Captor Sakura (CCS), Clamp'in ilk ve daha sonraki yapımlarının, neredeyse tümüne bağlantılı olan temel serilerinden biridir. 1996 - 2000 yılları arasında yayımlanan mangası, 1998 - 2000 yılları arasında yayımlanan 70 bölümlük anime serisiyle sonlandı, en azından bir kısmının sonlandığını söyleyebiliriz. Animenin hikayesi Cardcaptor Sakura: The Movie ve Cardcaptor Sakura Movie 2: The Sealed Card ile devam etti.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>