1/2

Anime & Manga #37 Great Teacher Onizuka

Ceyda Doğan 16.10.2013 - 17:44
Bir öğretmenden fazlası
Anime ve Manga köşemizde bu hafta dünyanın en ilginç adamına yer vereceğiz; Onizuka. Anime dünyasının en çılgın karakterlerinden biri olan Onizuka, Great Teacher Onizuka ile kendisini gösterdi. Adından da anlaşılacağı gibi, öğretmenlik konusunda ilginç deneyimleri bizlere sunacak.

Anime & Manga #37 Great Teacher Onizuka
Great Teacher Onizuka, komedi ve dram türlerini mükemmel bir şekilde harmanlamış bir anime. İşin içerisine bir de ilginç bir okul ve birbirinden farklı öğrenciler girince, animenin eğlenceden öteye geçmesi biraz zor oluyor. Great Teacher Onizuka, her izleyene mutlaka bir ders veriyor ve bu sadece anlık kullanabileceğiniz basit bir nottan ibaret değil, aynı zamanda ömrünüz boyunca başkalaına da öğretebileceğiniz ödevlerden oluşuyor.

Anime & Manga #37 Great Teacher Onizuka
Great Teacher Onizuka, 1997'den 2002'ye kadar yayımlanmış bir manga serisi. Hem mangası, hem de animesi ile kendisini yeterince ön plana çıkartmayı başardı. Aynı anda 1999 yılında yayımlanmış bir de filmi mevcut. Her ne kadar animesi kadar başarılı olamasa da, filmini de izlemek ayrı bir deneyim kazandırabiliyor. Animesi ise 1999'dan 2000 yılına kadar toplamda 43 bölümden oluşuyordu.

Great Teacher Onizuka, bizleri eski bir motosiklet çetesi üyesi olan Eikichi Onizuka ile tanıştırıyor. Bir çete üyesi olsa bile, onun hayatında tek bir amacı vardır; en iyi öğretmen olmak. Zar zor girmeyi başardığı bir okuldan, aynı şekilde zar zor mezun olup, diplomasını bir şekilde alır. İş için başurduğu bir okulda, yaşadığı bazı kötü deneyimler yüründen, kendisini yollara vurur ancak onun bilmediği bir şey vardır. Okulun müdürü Onizuka'dan etkilenmiştir ve onu işe almak istemektedir. Bunu duyan Onizuka, okula geri gider ve işi de kabul eder.