1/4

Alien: Isolation

Can Furkan Gözütok 21.08.2014 - 16:25
Ölümün gölgesi üstümüze düşerken
25 Mayıs 1979. Kargo gemisi Nostromo, görevinden dönerken geminin ana bilgisayarı Mother, yakındaki gezegenden bir sinyal alır. Bunun sonucunda yedi kişiden oluşan mürettebatımız, gezegende olup bitenleri araştırmak amacıyla iniş yaparlar. Kane, gezegende daha önce gördüğü hiçbir şeye benzemeyen yumurtalar keşfeder. Kane'in incelediği yumurtalardan, tuhaf yaratıklar çıkar ve Kane'in kaskını asitle yakar. Ardından Lambert ve Dallas, Kane'i gemiye geri getirirler ancak bu yüzden, korkunç olaylar zinciri tetiklenmiş olur.

Alien: Isolation
İşte ülkemizde "Yaratık" ismi ile vizyona girmiş Alien'ın ana hikayesi budur. Yönetmenliğini Ridley Scott'un yaptığı 1979 yapımı bilim kurgu filmi, çıktığı dönemde büyük ses getirmiş ve 1980 yılında en iyi efekt dalında Akademi ödüllerini almaya hak kazanmıştır. Hatta Alien, o kadar önemli bir film halini alır ki 2002 yılında Amerika Kongre Kütüphanesi tarafından "kültürel, tarihi ve estetik olarak önemli" filmler arasına seçildi ve an itibariyle, ABD Ulusal Film Arşivi'nde koruma altındadır.

Alien markası, an itibariyle 4 filme ve 41, evet yanlış okumadınız, tam 41 oyuna sahiptir. Gelin görün ki, an itibariyle beşinci filmini beklediğimiz Alien, beyazperdede ne kadar büyük bir başarıya imza attıysa, oyun dünyasında da bir o kadar vasat hatta vasatın altı oyunlara sahip oldu. 1982 yılında Atari 2600 için piyasaya çıkmış ilk Alien oyunundan tutun da, 2013 yılında piyasaya çıkan ve oyuncuların büyük nefretini kazanan hatta davalık olan Aliens: Colonial Marines'e kadar, çıkan 41 oyunun büyük bir çoğunluğu bekleneni vermekten oldukça uzaklardı.

Alien: Isolation
İşte bu döngü, sanırım önümüzdeki ekim ayında kırılacak çünkü Alien: Isolation, eğer istediklerini yapabilmiş bir şekilde karşımıza çıkarsa, Alien markasının hak ettiği bir korku oyununa hatta yılın en iyi yapımına kavuşmuş olacağız demektir.

DEVAMI DİĞER SAYFADA
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>