AK Parti'den Netflix ile ilgili açıklama geldi

Ersin Kılıç 20.07.2020 - 15:10
Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mahir Ünal, Netflix'in Türkiye'den ayrılacağına dair çıkan dedikodulara yanıt verdi. Netflix hala sessiz.

Netflix Türkiye ile alakalı son günlerde yaşanan gelişmeler ile ilgili Ak parti'nin önemli isimlerinden biri olan mahir Ünal açıklama yaptı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı olan Mahir Ünal, "Türkiye'den gitmeyi neden düşünsünler?" ifadesini kullandı ve görüşme haberlerini yalanladı.

AK Parti'den Netflix ile ilgili açıklama geldi

Kişisel Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Mahir Ünal, Twitter Türkiye gündeminde ilk sırada yer alan #NetflixTurkey ifadesini kullandığı açıklamasında şu sözlere yer veridi; "#NetflixTurkey ne siyasi düzeyde AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı ile ne de resmi düzeyde İletişim Başkanlığı ile görüştü. Türkiye’den gitmeyi neden düşünsünler? Netflix’in daha derin işbirliği ile Türk kültürüne, sanatına dönük daha yüksek hassasiyet göstereceğine inanıyorum."

AK Parti'den Netflix ile ilgili açıklama geldi

Mahir Ünal ayrıca katıldığı bir televizyon programında Netflix ile alakalı şu sözlere yer vermişti. "Netflix yerli bir yapım istedi. O yapımdaki bir karakter çok tepki topladı. RTÜK de bu tepkileri yapımcı şirketle paylaştı. İlgili yapımcı şirket de bu tepkilere hassasiyet gösterdi. Biz bu dijital platforma karşı değiliz ki. Bunu dile getirmek nasıl antidemokratik olarak lanse ediliyor anlayamıyorum. Sadece RTÜK dizi yapımcılarıyla senaryo aşamasında hassasiyetleri ve tepkileri paylaştı. Bu suç mudur?"

Bahsi geçen karakter muhtemelen Aşk 101 dizisindeki Osman karakteri. Bu karaktere ait bazı sahnelerin diziden çıkarıldığı belirtilmişti. Son günlerdeki ayrılık dedikodularını körükleyen olay ise Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin iptali ile başlamıştı.

Bu dizi ile birlikte Netflix'in Türkiye'de çekilen diğer dizileri de iptal edebileceği dedikoduları ortaya çıkmış ve son olarak gazeteci Cüneyt Özdemir bu konuda şu ifadelerde bulunmuştu; "Netflix ve Ak Parti arasındaki pazarlık restleşmeyle bitti. Ak Partinin eşcinsellik sansürüne Netflix rest çekti. Türkiye'de dizi çekimlerini durdurdu. Sansürü kabul etmedi. Dünyada Netflix'i yasaklayan ilk ve tek ülke Türkiye mi olacak? Turizm Bakanlığı, Rtük ve Netflix arasında hangi pazarlıklar yaşandı? Hangi dizide roller değiştirilmek istendi? Rtük kaç Netflix dizisine sansür uygulamak istedi? Netflix gemileri nasıl yaktı?

Tüm bu dedikodular ve açıklamalara rağmen Netflix Türkiye'nin sessizliği sürüyor. Daha önce de çıkan bu dedikodulara sosyal medya hesapları üzerinden kısa da olsa bir açıklama getirilirken, son dönemdeki durumlar ile alakalı henüz bir açıklama yapılmadı. Bu da olayla ilgili görüşmelerin sürdüğü ihtimalini akıllara getiriyor.

Yorumlar 6
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 04:35
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 00:13
nekşflix yazmak da ban sebebi oluyor mu??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.07.2020 09:00
şu partinin ismini ak parti yerine akp kullanın cünkü ak diyerek o partiyi ak gibi düşünmesin millet
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2020 19:08
Netflix bazı şeyleri bilinçli olarak yapıyormuş, farkına vardım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2020 14:29
Netflix ülkemden git.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.07.2020 01:55
İnternete bayılıyorum ya. Ciddi ciddi insanlar, hiçbir açıklama ve kaynak olmaksızın bir tane YOUTUBER'IN sözlerini, doğmamış çocuklarını savunur gibi savundular ya helal olsun. Devlet, güzel güzel pay aldığı bir yeri neden kapatsın? Uber'i tek kalemde silenler, bu kadar uğraşır mı Netflix'le?
Kalan Karakter: 300 Gönder
AK Parti'den Netflix ile ilgili açıklama geldi
İlginizi Çekebilir