Age of Empires mobil oyunu Return to Empire ortaya çıktı

Merlinin Kazanı 13.08.2021 - 13:21
Strateji sevenler bayram edecek. Microsoft'un eşsiz strateji oyunu, Age of Empires mobil olarak Return to Empire adı ile mobil platformlara geliyor.

Age of Empires'ı bilmeyen yoktur. Strateji türünün en güzel örneklerinden biri olarak oyun dünyasına ismini kazıyan bu yapım, teknolojinin de artık yeterli seviyeye gelmesi ile ile Age of Empires mobil ya da ortaya çıkan adı Return to Empire ile cep telefonu ve tabletlerimize geri dönme hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı.

Age of Empires mobil oyunu Return to Empire ortaya çıktı

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar ile hem teknoloji hem de oyun dünyası hakkında çeşitli bilgileri ortaya çıkaran ya da diğer adı ile sızdıran Daniel Ahmad son paylaşımı ile özellikle strateji türünü takip edip, bir çok oyun severin kalbinde yer eden Age of Empires'ın mobil olarak geri döndüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Tencent ve Xbox Game Studios arasında gerçekleşen stratejik ortaklığın ilk meyvelerinden biri olarak ortaya çıkan Age of Empires mobil ya da açıklanacak adı Return To Empire, Tencent'in 2021 Yıllık Toplantısı'ndan sızdı.

Gelen bilgilere göre, Tencent'in Timi Studios'u (COD Mobile, Pokemon Unite gibi oyunlardan biliyoruz), Age of Empires'ı mobil platformlara uyarlamak için Xbox Game Studios ve Subsidiary World's Edge ile birlikte çalışıyor.

Age of Empires mobil oyunu Return to Empire ortaya çıktı

Return to Empire hakkında detaylı bilgi ve duyurunun, yarın, yani 14 Ağustos tarihinde yapılması bekleniyor. Şu aşamada henüz nasıl bir yol izleneceği bilinmese de, yayıncı Tencent'in imza attığı diğer projeler göz önüne alındığında, oldukça detaylı ve oyuniçi satın almalarla dolu bir yapım ile karşı karşıya olacağımıza "kesin" gözü ile bakabiliriz.

Age of Empires nasıl bir oyun?

Çok basitçe anlatacak olursak, strateji türünde olan yapım, ürettiğiniz köylü, asker, araç ve binalar ile rakiplerinize saldırmanız ve onların imparatorluklarını yok etmeniz üzerine kurgulanmış bir oyundur.

Özellikle serinin ikinci oyunu, Age of Empires II'nin genişleme paketi olan The Conquerors ile zirveye ulaşan oyun, hala en çok tercih edilen strateji yapımları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Ayrıca oyunda bulunan Osmanlı İmparatorluğu, birçok Türk oyun severin de yapıma fazladan ilgi göstermesini sağlamıştır.

PC ve eski nesil konsollara da çıkan Age of Empires, bugüne kadar milyonlarca oyuncu tarafından sevilerek oynanmıştır.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 6.05.2024 20:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2021 11:57
Reklam ve oyun içi satın almayla oyunun içine edecekler ama yine de umudum var
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2021 20:07
Oyun içi satın alından nefret ediyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Age of Empires mobil oyunu Return to Empire ortaya çıktı
İlginizi Çekebilir