Activision Blizzard'ın yeni başkanı eski Google yöneticisi oldu

Murat Oktay 12.03.2020 - 04:21
Activision Blizzard, eski Google yöneticisi Daniel Alegre'yi dudaklarınızı uçaklatacak türden iyi bir ücretle işe aldı. Artık Blizzard ondan sorulacak.

Oyun alanındaki en büyük yayıncılardan biri olan Activision Blizzard firmadaki büyük değişikliği açıkladı. Şirket, eski Google başkanı Daniel Alegre'yi 7 Nisan 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeni başkanı ve genel müdürü olarak işe aldı.

Activision Blizzard'ın yeni başkanı eski Google yöneticisi Daniel Alegre oldu

Daniel Alegre, 2017 yılından beri Activion Blizzard'ın direktörülüğünü yapan Coddy Johnson'dan devir alacak. Johnson ise yeni bir pozisyona atanıyor. Özel danışman olarak Activision Blizzard CEO'su Kotick'e rapor verecek. Activision Blizzard'ın başkanı ve COO'su olarak Alegre, şirketin tüm ana iş birimlerini yönetecek: Activision Publishing, Blizzard Entertainment ve King Digital. O da Johnson gibi doğrudan Kotick'e rapor verecek.

Kotick yaptığı açıklamada, "Daniel'in girişimci güdüsünden ve hızla değişen bir endüstrideki çeşitli işletmelerde küresel büyümeyi sürdürme konusundaki geniş ve derin deneyimden çok etkilendim." dedi ve şöyle devam etti: "En büyük zorluklarımız, sahip olduğumuz birçok fırsata öncelik vermek ve odaklanma ve mükemmeliyetle yürütmek için gereken yeteneği işe almak ve elde tutmak. Daniel, her ikisini de başarıya ulaştıran uzun bir geçmişe sahip olan kanıtlanmış bir lider."

Alegre kendi adına, "Dünyanın dört bir yanındaki oyuncuların kaliteli ve sürükleyici oyunlarla bağlantı kurmasına yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum" dedi.

Alegre, son zamanlarda Google'ın küresel perakende ve alışveriş başkanıydı. Bundan önce Google'ın küresel ve stratejik ortaklıklar başkanlığını da yapmıştı. Kariyerinin başlarında Alegre, Google'ın Asya Pasifik bölgesindeki işine öncülük etti ve Google'ın Çin, Güneydoğu Asya ve Hindistan'daki ilk operasyonlarını açtı.

Activion Blizzard'in yeni başkanının alacağı maaş ve primler

Bir hükümet başvurusuna göre Alegre, Activision Blizzard'ın yeni başkanı ve CEO'su olarak kazançlı bir ödeme paketi alıyor. Yıllık 1,35 milyon dolarlık maaşının yanında, bir o kadar da "yıllık ihtiyari ikramiye"  alacağı söyleniyor. Ayrıca, Activision Blizzard'ın hisse başına kazanç büyümesinin beklenen sonuçlardan %20 daha iyi olduğu yıllar boyunca temel maaşın %100'üne ek bir bonus daha kazanmaya hak kazanıyor.

Alegre ayrıca kendisi ve eşi için şirket tarafından ödenen 5 milyon dolarlık hayat sigortası poliçesinin yanı sıra "sözleşme teşvik" amaçlı bir kerelik 2,5 milyon dolarlık bir ödeme alıyor. Alegre ayrıca 5 milyon dolarlık hibe değerine sahip hisse senedi opsiyonlarını da almaya hazırlanıyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 07:33
Kalan Karakter: 300 Gönder
nooder
nooder 13.03.2020 13:01
he ozaman züürt yaşasın adam ... mantığa bak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2020 00:09
Mezarın büyüklüğü: 2m *1.7
MK Okuru
MK Okuru 13.03.2020 13:00
he ozaman züürt yaşasın adam mantığa bak ...
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard'ın yeni başkanı eski Google yöneticisi oldu
İlginizi Çekebilir