Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick taciz ve ayrımcılığa göz yummakla suçlanıyor

Murathan Özlü 17.11.2021 - 17:07
Activision-Blizzard'da sular durulmuyor. Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick firma içi taciz şikayetlerine karşı sessiz kalmak ile suçlanıyor.

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick'in, firma içinde yaşandığı iddia edilen taciz, cinsel ayrımcılık (kadınlara daha az maaş ödenmesi gibi durumlar)  gibi konulardan haberdar olduğu ve bunları gizlemeye çalıştığı iddia ediliyor.

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick
Wall Street Journal'in haberine göre Kotick'in geçmişinde (olayların 2006 yılına kadar uzandığı belirtiliyor) bir tartışma sırasında kadın bir çalışanına sesli mesaj ile ölüm tehdidi yollamak veya firma içerisindeki kadın çalışanlara cinsel tacizde bulundukları iddia edilen yöneticileri firmada tutmak gibi olaylar var.

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick okların hedefinde

Bobby Kotick, bu aşamaya kadar hep "olayların takipçisi olacağını belirten CEO" kimliğindeydi. Ancak Wall Street Journal'in iddialarının ardından Kotick bu kez okların doğrudan hedefi haline gelmiş durumda. Bardağı taşıran olaylardan birinin de, Activision-Blizzard'ın başına yerleştirilen ikili Jen Oneal ve Mike Ybarra'nın eşit maaş almamaları olduğu iddia ediliyor.

Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick taciz ve ayrımcılığa göz yummakla suçlanıyor
2 Kasım 2021'de Oneal'ın bu yöneticilik görevinden ayrılacağı ve yıl sonuna kadar da Blizzard'dan tamamen ayrılacağı açıklanmıştı. Jen Oneal'in ayrılma sebebinin de, Mike Ybarra'nın karşısında uğradığı ayrımcılık ve maaş eşitsizliği olduğu iddia ediliyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Activision-Blizzard CEO'su Bobby Kotick mahkemeye çağrıldı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na, iddialar hakkında bilgi verdi.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 28.04.2024 00:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.11.2021 07:02
Diablo 4 gelmez.
sukru83
sukru83 19.11.2021 11:06
Gelir. Şirketler tek bir kişi, yönetici veya görüşe bağlı olarak çalışmaz. Hissedarlar ve kar ortaklarının isteklerine göre çalışır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision Blizzard CEO'su Bobby Kotick taciz ve ayrımcılığa göz yummakla suçlanıyor
İlginizi Çekebilir