Activision: Biz hala o eski firmayız

Murat Halilbeyoğlu 15.04.2011 - 12:12
Pazar devi, eskiye nazaran çok değişmediklerini söylüyor
Adından sıklıkça bahsettiren ve oyun sektörünün dev şirketlerinden birisi olan Activision son zamanlarda özellikle Call of Duty serisindeki yeni oyunlarına karşı aldığı olumsuz tepkilere karşılık suskunluğunu bozdu.

GamesIndustry.biz adlı site ile yapılan röportajda Activision'ın geliştirme sorumlusu Dan Winters firmanın görüntüsü ve Blizzard'dan öğrendikleri hakkında konuştu.

Winters'a göre sıcak ve cana yakın, sevimli ikinci sıradaki Activison, Blizzard ile birleştikten sonra üstüne bir de Call of Duty'nin epik başarısı eklenince bir numaraya yerleşti.

"Birleşmeden önce çok başarılı ikinci sırada bir şirkettik ki pazar paylarına baktığınızda birinci sıraya da dişimizi geçirmişti. Ardından 25 milyon adet Call of Duty dağıtımı yaptık ve daha sonra Blizzard World of Warcraft kısmını daha da genişletti. Şimdi daha geniş bir kitleye karşı daha büyük bir sorumluluğumuz var."

Activision: Biz hala o eski firmayız
"Ama bu asla bizim perspektifimizi değiştirdiğimiz anlamına gelmiyor. Hala aynı duygusallıktayız ve hala aynı eski küçük kasabanın insanlarıyız yani sizden biriyiz. Sadece artık daha çok çalışmamız lazım."

Activision ve Blizzard'ın kültürlerinin nasıl bir araya geldiği sorulduğunda Winters, Blizzard'ın Activision'a kendini adamış hayranlara bir ortamın nasıl sağlanacağını öğrettiğini belirtti.

"Blizzcon sayesinde her şeyin toplulukla ve özel bir şeyin parçası olmakla ilgili olduğunu gördük. Madalyonun her iki tarafının birbirleri ile işbirliği içinde olduğunu düşünenlerdenim, ama şunu söylemem gerekir ki o adamlar hastalık derecesinde zeki insanlar. Oraya her gitmeye fırsat bulduğumuzda ve onların beyinlerinden herhangi bir şey koparmaya çalıştığımızda kesinlikle bundan faydalanmaya çalışıyoruz."

Winters ayrıca Guitar Hero serisinin ölmediğini sadece dinlendirildiğini de belirtti.
Yorumlar 14
MK Okuru
MK Okuru 21.05.2024 18:45
Kalan Karakter: 300 Gönder
Activision: Biz hala o eski firmayız
İlginizi Çekebilir