Açık dünya Iron Man oyunu Marvel tarafından iptal edilmiş

Murathan Özlü 18.08.2022 - 13:40
Just Cause yapımcılarının geliştirdiği açık dünya Iron Man oyunu, Marvel ve Disney'in kararıyla 2012 yılında iptal edilmiş

İsmi bilinmeyen açık dünya Iron Man oyunu fikri, Marvel ve Disney'in ortak kararıyla 2012 yılında çöpe atılmış. Just Cause serisinin geliştiren Avalanche Studios, fişi çekilmeden önce proje üzerinde uzun yıllar çalıştıklarını belirtmiş. Stüdyonun kurucularından Christofer Sundberg, bahsi geçen oyunun, Iron Man ile istediğimiz gibi uçarak gezebileceğimiz bir açık dünya oyunu olduğunu belirtmiş.

Açık dünya Iron Man oyunu gün yüzü görememiş

Sundberg, ayrıca Iron Man'in özel eldivenleri ile düşmanlarını duvarların arkasından pataklayabildiği bir sistemin üzerinde de çalıştıklarını belirtmiş. Just Cause oyunlarının aksiyon odaklı, kaotik yapısı düşünüldüğünde, Avalanche'ın üzerinde çalıştığı Iron Man oyunun nasıl bir oyun olabileceği -eğer olsaydı- tahmin edilebilir. Ki o dönemde çıkan, SEGA'nın da çıkardığı Iron Man oyunları pek iyi eleştiriler almamıştı

Açık dünya Iron Man oyunu
Iron Man'in oyununun iptal edilmesinden yıllar sonra, Marvel ve Disney'in oyunlara karşı ilgisinin oldukça arttığını belirtelim. 2020 yılında çıkan VR Iron Man oyunu örneklerden biri.  Insomniac, Spiderman 2 ve Wolverine üzerinde çalışırken, Firaxis stüdyosu son dönemin beklenen oyunlarından Marvel's Midnight Suns'ı geliştiriyor. Uncharted serisindeki hikaye anlatıcılığı ile bilinen Amy Hennig ise, Skydance New Media stüdyosu ile beraber adı açıklanmayn bir Marvel oyunu geliştiriyor, bahtı Star Wars oyunu gibi olmasın.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 2.05.2024 06:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 19.08.2022 10:09
Gereksiz bir oyun olurmuş. Sırf popüler diye isminden para kazanmak için yapılacak bir oyun olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 14:03
isabet olmuş. Ironman'in asıl olayı uçmak değil, zırhı efektif bir şekilde kullanmak. Muhtemelen Avalanche bu işin hakkından gelemedi. Uçup sağa sola ışın atan Ironman yaptılar. Disney de sıkıcı bulup iptal etti.
MK Okuru
MK Okuru 18.08.2022 18:06
Haklısınız.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Açık dünya Iron Man oyunu Marvel tarafından iptal edilmiş
İlginizi Çekebilir