The Last of Us Part II Bilinmeyen Bir Tarihe Ertelendi

Samet Basri Taşlı 2.04.2020 - 22:54
Sony, Playstation'un Twitter hesabından az önce yaptığı bir açıklama ile The Last of Us: Part 2'yi bilinmeyen bir tarihe kadar ertelediğini duyurdu.

Sony’nin Twitter üzerinde bulunan resmi Playstation hesabı, Last of Us’ın yeni oyununu heyecanla bekleyen kullanıcılarını üzecek bir duyuru yaptı. Naughty Dog’un post-apokaliptik dünyada geçen macera oyunu “The Last of Us Part II”, COVID-19 salgını sebebiyle ertelendi.

Atılan tweet, korona virüs salgınının sebep olduğu lojistik problemler yüzünden oyunun çıkışının ertelenmesi gerektiğini belirtiyor. “Dünya çapında gerçekleşen bir kriz var ve bu durumda oyuncularımızın hakettiği tecrübeyi elde etmesini istiyoruz.” Sony’nin açıklamasına göre tek ertelenen oyun The Last of Us Part II değil.Marvel’ın Iron Man VR oyunu da aynı sebeplerden dolayı erteleniyor.

The Last of Us Part II Bilinmeyen Bir Tarihe Ertelendi

Ertelenen The Last of Us Part II hakkında bir açıklama da oyunun yapımcısı Naughty Dog’dan geldi. Firmanın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada “Hiçbir kontrolümüzün olmadığı lojistik gerçeklerle yüzleşmek zorundayız. Bu şartlar altında The Last of Us Part II’nin çıkışını istediğimiz şekilde yapamıyoruz.” deniyor. “Herkesin oyunu aynı zamanda oynayabilmesini istiyoruz. Herkesin en iyi tecrübeye sahip olabilmesini sağlamak için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Elimizden gelen en iyi çözüm ise, oyunun çıkış tarihini lojistik sorunların çözülebileceği bir tarihe kadar ertelemek olacaktır. Umuyoruz ki oyunun çıkışı çok uzun bir süre ertelenmeyecek. Verebilecek yeni bilgilerimiz oldukça sizlerle paylaşacağız.”

Playstation konsolunun en çok beklenen oyunlarından birisi olan The Last of Us Part II, daha önce de ertelenmişti. İlk olarak 21 Şubat 2019 tarihinde piyasaya sürüleceği duyurulan oyun, üzerinde biraz daha çalışılması istendiği için 29 Mayıs’a ertelenmişti. 

COVID-19 salgınının oyun dünyasına tek etkisi The Last of Us Part II ve Iron Man VR’ın ertelenmesi değil. Nisan ayının ilk haftaları içerisinde yayınlanması planlanan Final Fantasy VII Remake, Resident Evil 3 Remake ve Persona 5 Royal gibi oyunlar da lojistik sorunlardan etkilendi. Yayıncı firmalar, oyunların fiziksel kopyalarının her bölgeye vaktinde ulaşamayacağını düşündüğünden, Avrupa ve Avustralya bölgesindeki dağıtımlar şimdiden başladı. 10 Nisan’da çıkması planlanan Final Fantasy VII Remake, şimdiden birçok kullanıcının eline geçmiş durumda. 

Eğer salgın şimdiki haliyle devam ederse, önümüzdeki dönemde çıkacak diğer oyunların da çeşitli önlemler alacağı tahmin ediliyor. Haziran ayında çıkması planlanan bir başka Playstation exclusive olan Ghost of Tsushima’nın da lojistik sorunlar yüzünden ertelenmesini ihtimali var. 

Yorumlar 36
MK Okuru
MK Okuru 19.03.2024 06:00
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2020 05:14
Bu oyunun haberleri iyice sıkmaya başladı. Gerçekten şu oyunu oynamadan nefret etmeye başladım baya yılan hikayesine döndü, bu oyunun hayranı falan değilim ama gerçekten hayranlarına ağır terbiyesizlik yapmaya başladılar, ertelenme olur bişeyler yetişmez anlarım da bunlarınki artık ötesine geçti.
MK Okuru
MK Okuru 9.04.2020 14:20
Aynı MK okuru aynı mesaj içinde üç yerde yoruma katılıyorum demiş pes yani.. olum bi bitmediniz yeminle
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2020 02:49
Yoruma katılıyorum Sony'nin yaptığı şeyler az değil aslında bu konu abartılcak eleştirilcek konu da değil ama bardağın son damlası derler ya olay bu tabi insanlar yavaş yavaş bilinçleniyo ve firmayı eleştiriyo hakkınızı arayın siz bu firmalara paranızı verin ruhunuzu değil.
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2020 02:46
Adam haklı artık bu kadar firmayı savunmak için kasmayın. Sony'nin günahları özellikle son zamanlarda bir değil iki değil sizlerin fanboyluğunun da etkisi büyük bunda. Salın gitsin babanızın firması değil, her alanda kralken bunu kaybetmiş ve geriye tek kozu konsolu kalan bir firma ki o da gidici.
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2020 17:45
ABDde tek günde rekor ölüm gerçekleşti hafta sonu ve hayat durmuş durumda. Bizde ihracat yapıyoruz atölyeyi kapattık herşeyin normalleşmesini bekliyoruz. Boş yorum yapmadan önce düşün lütfen. Bende fanboy değilim ama dünyanın durumu ortada. Oyun stüdyoları riskli alan olduğu için kapalıdır şu anda.
Phoenixboy
Phoenixboy 6.04.2020 14:35
Square enix Dostum sırf kornova virüsü ve lojistik problem yüzünden Final Fantasy VII remake oyunlarını bir hafta önceden dağıttı. Şu an benim yabancı ülkede yaşayan arkadaşların hepsi oyunlarını 10 nisan çıkış tarihinden önce aldılar ve oynuyorlar. Bu durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Şunu da not geçeyim; oyun aslında Şubat'ta piyasaya çıkacaktı. Şöyle düşün 4-5 yıl bir oyuna zamanını vermiş bir oyun şirketi tabii ki lojistik,dağıtım,satım vs. konulara özenle yaklaşacaktır. Özellikle tüm dünya da insanlığı etkiliyen bir virüs varken. ve çoğu veya tüm üretimin Çin'de yapıldığını varsayarsak. Bu fanboylukla alakalı bir konu değil. Senin dediğin olsaydı "F..ck u Naughty Dog derdim yani.
MK Okuru
MK Okuru 6.04.2020 10:19
Adam haklı cahillikle ilgisi yok milyon kere ertelendi oyun bu kadar yılan hikayesine dönmesi normal değil Corona olmasa başka şeyler bahane edilirdi emin ol, burdaki saf arkadaşlar da düşünmeden kafa basmadan savunuyolar siz ailenizi bu kadar savunmazsınız bırakın şu fanlığı artık.
MK Okuru
MK Okuru 5.04.2020 00:16
Kardeşim ne terbiyesizliği, siz cahilmisiniz.. adamlar lojistik sorundan bahsediyor, dünya genelinde salgın hastalık yüzünden ülkelere giriş çıkışa izin verilmiyor.. oyunun dağıtımını nasıl yapacaksın? Düşünmeden kafa basmadan yorum yapıyorsunuz
MK Okuru
MK Okuru 4.04.2020 04:00
Evet büyük vakit gerçekten 1 dakikalık yorum fanboyluk ne kadar kötü bişey arkadaş ya
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2020 12:41
Sıkıyorsa okumaz geçersin, adam bir de vakit ayırıp yorum yazmış.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2020 02:42
Hala her haberde Sony'i yorumlarda savunanlar var yazık bunl oyun Sony değil de başka firmaya ait olsa belki linç ederlerdi. Kafayı Sony'nin dandik konsolunu savunmakla bozmuşlar. O olgunluk yok bunlarda biri zaten Forza PC'ye gelio diye konsolu kırar. Psikoloğa görünün sonunuz iyi değil ciddiyim.
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2020 21:03
*Edit: Horizon Zero Dawn demek istemiştim, aklım Forza: Horizona gitmiş :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.04.2020 11:19
ps5 için cıkış oyunu yaparlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
eraynova
eraynova 7.04.2020 10:55
en doğrusunu yapmıştır. bravo. umarım 2021 çıkar. hem ps5 deneyimleme şansına erişiriz.
teşekkürler Sony.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Phoenixboy
Phoenixboy 3.04.2020 14:44
Bir tüketici gözü ile bakıyorum...Bence ertelenmesi iyi oldu. Şu açıdan iyi oldu. Bu dönem Ps4'te her ay arka arkaya (Nisan(FFVII),Mayıs(Last of us 2),Haziran(Tsushima)) bir exclusive oyun gelecekti. Bir yandan Corona ve getirdiği ekonomik problemler varken her oyun sever bu dönemden yararlanamıyacaktı. Bu ayda Resident Evil 3, FFVII remake, Persona 5 Royal çıktı zaten. Oyun kıtlığı zaten yok. Arada para toplanır, bazı oyunlar sindire sindire oynanır artık.
Phoenixboy
Phoenixboy 4.04.2020 04:43
Doğru...Corona virüsünün nedeni de Sony zaten. Sırf exclusiveleri ertelesinler diye bunu yaptılar alçaklar... Hatta hatta onlar yüzünden dolar ve sterlin tavan yaptı,herşey pahalandı, işsizlik arttı vs...Naughty Dog çalışanları adına sevindim, bir kaynaktan okuduğuma göre köle gibi çalıştırılıyorlardı oyunu yetiştirmek için, eh artık nefes alıp biraz dinlenirler.
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2020 16:12
bırak artık şu sony yalakalığını her msj ın sony savunma derdindesin neyin peşindesin sen....
MK Okuru
MK Okuru 3.04.2020 16:08
Herkes senin gibi akıllı konuşsa şurda sorun olmaz. Ama şurda yorum yapan diğer kişiler bunu anlamıyor. Neymiş ps5 i bekliyolarmış
Kalan Karakter: 300 Gönder
The Last of Us Part II Bilinmeyen Bir Tarihe Ertelendi
İlginizi Çekebilir