1/4

Mafia 3

Hürcan Köse 9.10.2016 - 02:34
New Bordeaux intikam istiyor!
Oyun dünyasının hiç kuşkusuz en popüler türlerinden birisi açık dünya yapılı oyunlardır. Açık dünya denince de akla gelen ilk isim yine hiç kuşkusuz Grand Theft Auto serisinden başkası değildir. Ancak GTA'nın yanında "Açık dünya bazlı oyunlar" tahtına oturma hakkını kazanan ve bana göre GTA ile aynı kademede olan bir oyun serisi daha vardı. Her ne kadar unutulmaya yüz tutsa da asla tamamen unutulmayan bir seri: Mafia serisi.

Oyunu uygun fiyatlar ile Kinguin'den almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Mafia 3
Mafia: The City of Lost Heaven, 2002 yılında 2K Czech'in elinden çıkmıştı ve o güne kadar eşi benzeri görülmemiş, hatta bana sorarsanız hala eşi benzeri bulunmayan bir oyundu. Aşırı gerçekçi açık dünya yapısı, araba sürüş mekanikleri, karakter animasyonları ve canlı şehir hayatı derken Mafia gerçekten zamanının en iyi oyunlarından birisiydi. Derin hikayesi ve kendine bağlayan karakteri ile 2002 yılında çıkan bir oyundan beklenmeyecek türde bir derinliğe sahipti. Araba fazla hız yapınca peşinize düşen polis mi dersiniz, benzin doldurma mekaniği mi dersiniz, kırmızı ışıkta geçince ceza alma mı dersiniz... Her şey gerçeğine uygun, her şey en ince ayrıntısına kadar düzenlenmişti.

2010 yılında yine 2K Czech tarafından piyasaya sürülen ve serinin ikinci oyunu olan Mafia II, bu sefer ana karaktere ve bu karakterin kişisel hikayesine daha fazla önem göstermişti. Çünkü 2010 yılına kadar hikaye açısından daha derin hikayelere sahip olan oyunlar piyasaya sürülmüş ve oyun sektörünün de çehresi bu yönde değişmişti. Bu nedenle de 2K Czech derin hikayeli, sempatik bir karakter yaratmak zorundaydı ve böylece de Vito Scaletta ortaya çıkmıştı. Mafia serisinin belki de en sevilen karakteri haline gelmişti. Trajik hikayesi ve beladan bir türlü kurtulmayan başı onu gerçekten 'inanılabilir' bir karakter haline getirmişti ve kendisi ile arkadaşı Joe Barbaro'nun ilk oyundaki ana karakter ile alakasını öğrenince gerçek bir şok yaşamıştım. Spoiler vermiyorum, oynadıysanız bahsettiğim sahne aklınızda canlanmıştır.

Bugün serinin üçüncü oyunu Mafia 3 çıktı ve Lincoln Clay olarak New Bordeaux'de geçen hikayemize başladık. Başladık başlamasına da, çok büyük problemler ile başladık. Öncelikle oyunu PC platformunda incelediğimi söylemek isterim. Her incelemede yazdığım gibi burada da sistemimi yazayım: Nvidia GTX 1070 ekran kartım, i5 6600 işlemcim ve 8 GB ram'im var. Yani Mafia 3'ün sistem gereksinimlerini hayli hayli karşılayabiliyorum. Ancak buna rağmen oyun 30 FPS limitini aşıyor. Nedeni benim sistemim ile alakalı değil elbette. Eğer haberleri takip ettiyseniz bundan da haberdarsınızdır zaten. Nedendir bilmiyoruz ancak yapımcı Hangar 13, 2K Czech veya yayıncı 2K oyunu 30 FPS kilidi ile çıkarma kararı almış. Bu yüzden dün geceden beri Steam'de adeta kıyamet kopuyor. Herkes ağzına geleni söylüyor oyun için. Bu devirde 30 FPS kilidi de gerçekten küfür gibi bir şey, ancak sırf bu yüzden oyunu yerin dibine sokamayız. 2K bu haftasonu bir yamanın geleceği sözünü verdi. O yama gelene kadar oyunun grafiksel yönünü bir kenara bırakalım ve geri kalanına bakalım.