1/11

En iyi 10 Iron Man zırhı

Hakan Hervenik 7.09.2017 - 17:17
Sizin favori Iron Man zırhınız hangisi?

Marvel'ın ilk akla gelen karakterlerinden olan Iron Man'i dünyada tanımayan yoktur herhalde, çizgi romanlarda, çizgi filmlerde ve sinema filmlerinde her zaman en önlerde duran karakter, Marvel'ın da temel taşlarındandır. Stan Lee'nin soğuk savaş döneminde ortaya çıkarttığı karakter, aslında çok zekice tanıtılmıştır. Amerikan kapitalizmini sembolize eden bir karakter olarak tasarlanmış ve piyasaya sürülmüştür.

Kısa zamanda sevilen ve popüler olan Iron Man, Marvel'ın bir çok etkinliğine de ön ayak olmuştur. Tony Stark isimli bir milyonerin, Vietnamlı kumandan Wong-Chu tarafından yakalanması sonucu yakalanması üzerine başlayan hikaye, Tony Stark'ın oradan kaçmak için yaptığı zırh ile devam eder. Yakalandığı sırada göğsüne saplanan şarapnelin çıkarılamayacağını anlayan karakter kendi göğsüne bir güç kaynağı yerleştirir ve bu sayede şarapnel kalbine gidemez.

Sonrasında bu güç kaynağını zırhlarını çalıştırmak için kullanan karakter bu sayede Iron Man olur. Marvel Sinematik Evreni'nin kurucusu olan Iron Man filmi, Marvel'ın on yıllık sinema yolculuğunun başlangıcıdır. Her zaman ön planda olan karakter, Robert Downey JR'ın muhteşem rol yeteneği ile de fenomen haline gelmiştir.

Gelelim galerimize, en beğendiğimiz ve sevdiğimiz Iron Man zırhlarını sıraladı. Peki sizin favoriniz hangisi?