'Dune filmi yeni Yüzüklerin Efendisi olacak'

Özgür Deveci 12.08.2020 - 15:43
Dune filminin sanat yönetmeni Tom Brown, Frank Herbert'in orijinal Dune romanından uyarlanan film hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.

Dune filminin sanat yönetmeni Tom Brown, KIDS FIRST! Film Critics'e verdiği röportajda oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. Brown verdiği röportajda "Bu filmin en güzel yanı çok gerçekçi olması. Bu daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemiyor. Denis ve prodüksiyon tasarımcısı Patrice şunları söyledi. Bu şeyler gerçekten uçabilseydi ne olurdu? Diğer gördüğümüz uzay araçlarına nazaran bunlar inanılmaz derecede gerçekler. Uzay gemilerinin bazıları gökdelen boyutunda olsa da diğerleri sadece iki koltuklu araçlardı. Denis Villeneuve’ün yaptığı şeyin, asıl hikâyenin ufuk açıcı bir versiyonu olduğunu düşünüyorum. Dürüst olmak gerekirse kimse onun üzerine çıkamayacak. İşin tamamı, göz korkutucu olacak. Ama bunun son derece özel olacağını düşünüyorum. Geçen gün gazetede yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ni aradıklarını yazdıklarını duydum ve buna kesinlikle inanıyorum. Sanırım Dune, bu tür filmlerin arasında yer alacak." ifadelerinde bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını nedeniyle bu yıl birçok yapım erteleme kararı aldı. Pandemi süreci sinema sektörünü her ne kadar etkilemiş olsa da, Denis Villeneuve imzasını taşıyan Dune filminin vizyon tarihinde herhangi bir değişiklik olmadı. Bu ay içerisinde fragmanı yayınlanacak filmin 18 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

'Dune filmi yeni Yüzüklerin Efendisi olacak'

Dune filmi yeni Yüzüklerin Efendisi olacak

Uzak bir gelecekte geçen Dune, ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. Baharat adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu 'baharat'tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

18 Aralık 2020 tarihinde vizyona girmesi planlanan ve Denis Villeneuve’ın yönettiği filmin başrollerini ise, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa ve Javier Bardem paylaşıyor. Son olarak siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

Yorumlar 13
MK Okuru
MK Okuru 16.04.2024 21:57
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 19:09
beni bugünümden dune den ettiler
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 17:21
Bu cümleyi Game of Thrones'un yapımcıları da kurmuştu "Miğfer dibi savaşından daha sahneler olacak demişlerdi" Tabii ne oldu?
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2020 17:00
g.o.t yüzüklerin efendisine en çok yaklaşan yapımdır tatmin konusunda
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 00:16
DUNE dündür bugün bugündür.
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 22:47
Hacı, acaba bu espriyi yapacak ne yaşadın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
classlord23
classlord23 13.08.2020 11:20
Citayi en tepeye koyduklarina gore buyuk bir fiyasko daha bizi bekliyor .
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2020 01:04
:)
Kalan Karakter: 300 Gönder
'Dune filmi yeni Yüzüklerin Efendisi olacak'
İlginizi Çekebilir