Cyberpunk 2077 için yeni oynanış videoları yayınlandı

Ersin Kılıç 10.08.2020 - 18:48
Night City Wire sunumları devam eden Cyberpunk 2077 için yeni bir oynanış videosu yayınlandı. Videoda yeni detaylar var.

Cyberpunk 2077, Kasım ayına ertelenmesine karşın oyuna olan ilgi ve merak katlanarak artmaya devam ediyor. Bu ilginin farkında olan CD Projekt Red belli aralıklar ile oyun için Night City Live isimli sunumlar yapılacağını açıklamıştı. Haziran ayında düzenlenen ilk sunumun ardından geçtiğimiz dakikalarda Cyberpunk 2077 için yeni bir sunuma daha imza atıldı. Night City Wire isimli yeni sunumda oyuna ait uzun bir oynanış videosu ve yeni detaylar paylaşıldı.

Cyberpunk 2077 için yeni oynanış videosu yayınlandı

Cyberpunk 2077'nin yeni videosu altı bölgeden biri olan Heywood ile açılışını yaptı. Daha çok latin kökenli kişilerin yaşadığı bu bölge dışında yine şehrin dışında dair görüntülere de yer verilmiş. Uçsuz bucaksız çölllerin yanı sıra şehre girişte karşılaştığımız sınır ve tabi ki ufak yerleşim bölgeleri de videonun dikkat çeken noktalarını oluşturuyor.

Bu noktada oyunun görev sisteminde sorumlu olan Pjillip Weber'in görüşlerine de yer verilmiş. Weber giriş kısmında karakter geçmişinin oyunu ne denli etkileyeceğini anlattı. Yani karakter geçmişini Heywood geçmişi olan sıradan bir vatandaş olarak seçebiliyor ya da daha üst kademe büyük bir şirket geçmişi olrak ayarlayabiliyorsunuz. Tüm bu geçmiş olayı oyuna başladığınız görevleri değiştirdiği gibi oyunun ilerisi için de farklı seçenekleri karşınıza çıkarıyor. Bu durum yeniden oynanabilirliği de yükseltmiş oluyor diyebiliriz.

Ayrıca geçmişiniz diyalog seçeneklerinde de karşınıza çıkacak. Yani Streed Kid geçmişini seçerseniz yerel halk ile daha net konuşabilecek ve farklı diyalog seçenekleri ile karşılaşabileceksiniz gibi bir durum söz konusu. 

Oyunun müziklerine de değinilen bu yeni videoda ayrıca şimdiye kadar yayınlanan üç parçaya bir yenisinin daha eklendiği belirtildi. Aşağıdaki oynatıcıdan oyun için yayınlanan 4.şarkıyı dinleyebilirsiniz. 

Sunumun ilerleyen aşamalarında ise yeni oynanış görüntülerine yer verilmiş. Özelleştirme anlamında oldukça geniş seçenekler sunan silah sisteminde pompalı tüfeklerden otomaik silahlara, hafif makinelilerdan tabi ki dönemin farklı silahlarına kadar birçok seçeneğimiz olacak. Videoda yakın dövüş dinamikleri dışında oyunda kullanacağımız birçok silahı da görme şansına erişiyoruz. Ayrıca oyundaki silah sistemi Power, Smart ve Tech olmak üzere üçe ayrılacak. örneğin Smart (Akıllı) silahlar ile atış yaptığınızda siper arkasında bile olsa düşmanları rahatlıkla vurabileceksiniz. Bu silahlara dükkanlardan ulaşabileceğimiz gibi düşmanlardan ya da yaptığımız görevler sonucunda ulaşabileceğiz. Yapımda sık sık karşılaştığımız silahlar dışında efsanevi olan ve çok farklı özelliklere sahip olan silahlar da bulunacak.

Oyundaki modifikasyon seçeneği ise ikiye ayrılacak. İlkinde silahınıza standart olarak bazı eklentiler takabileceksiniz. Yani susturucu, görüşler gibi farklı eklentiler bulunacak. Diğer modifikasyon seçeneği ise yazılımsal olacak ve bu eklentiler silahınızın direk olarak özelliklerine etki edecek. Son olarak Dark Horse ortaklığı ile oyun için özel bir kitapçık çıkacağı da belirtildi.

Cyberpunk 2077 Hakkında

Cyberpunk 2077 her ne kadar Night City merkezinde ilerlese de oyunda hikayeye bağlı olarak farklı mekanlar ve sanal dünyalar da görebileceğiz. Oyunun merkezine konumlandırılan ve daha önce birçok tanıtım videosunda da farklı bölgelerine ışık tutulan Night City, genel olarak altı bölgeden oluşuyor. Büyük şirketlerin merkezinin de bulunduğu City Center (şehir merkezi) dışında daha çok asyalıların yer aldığı Watson, zengin Japon ailelerinin yer aldığı Westbrook, ufak çetelerin mesken tuttuğu çete ve latin kökenlilerin yaşadığı Heywood, gecekondu mahalleleri ve çeteleriyle ünlü Pacifica ve endüstrinin kalbinin attığı Santa Domingo şehirdeki bölgeler olarak karşımıza çıkacak.

Kendi karakterimizi de özelleştirebileceğimiz oyunda mekanik becerisi güçlü ve silahlar konusunda deneyimli bilgisayar korsanı V karakterini yöneteceğiz. Birinci şahıs kamerasından oynanan yapımda ayrıca boynumuzda Keanu Reeves'in canlandırdığı Johnny Silverhand'ı hologram olarak görmemizi sağlayan bir çip olacak. Oyunda en çok diyaloğu bulunan karakterlerden biri olan Silverhand, bir nevi bizim yol göstericimiz olacak da diyebiliriz. Cyberpunk evreninde insanların vücudunu modifiye etmesi bildiğiniz gibi büyük bir takıntı haline gelmiş durumda. Bu takıntı birçok avantajı ve dezavantajı da beraberinde getirecek. Size birçok özellikle birlikte düşmanları hackleme imkanı sağlarken, sizi de bir nevi hedef haline sokacak. Sunum videosunun en önemli noktalarından birisi de şehir dışını görmemiz oldu. Badland olarak adlandırılan ve Night City'nin çevresini sarmalayan bu çorak topraklarda ufak yerleşim bölgeleri de olacak.

Yorumlar 41
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 23:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
Masterlee
Masterlee 11.08.2020 10:56
Aylardır merlinin kazanı formlarına yorum yapmıyorum, nedeni artık iyice sıkmaya başlayan toxiç muhabbetleri . Daha oyun çıkmamış yok vuruş hissi kötü yok grafikler iğrenç. Yıllardır oyun oynarım Video izleyipte vuruş hissinin kötü olduğunu nasıl anlayacagım hala ogrenemedim. Grafik olarak ne bekleniyorsa artık onu da çözemedim. Objektif yaklaşıp trollemeden eleştiri yapanlara saygım sonsuz.
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 18:22
Bi bitmediniz yok videodan vuruş hissi anlaşılmazmış neden videoda izliyorsun sanki oyunu oynarken oyunun içinemi giriyorsun orda da izliyorsun kolun titreşimini vuruş hissi diye zannetmekten vaz geçin adamın düşme efekti patlama efektleri silahın zank diye oturtması mesela gears 5 de ağır bi silah
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 18:14
Sen videodan vuruş hissini nasıl anlayamıyorsun esas onu anlat 2 tane oyunculukla alakasız YouTuber videodan vuruş hissi anlaşılmaz dedi bir deli kuyuya bir taş attı bin tane akıllı çıkarmaya çalışıyor beyin göz koordinasyonu önemli vuruş hissini anlamada
Masterlee
Masterlee 13.08.2020 12:41
Videodan vuruş hissini anlayamadığım için beni ezik yerine koyan arkadaş, sizden rica etsem nasıl anlıyorsunuz vuruş hissini bana öğretirmisiniz lütfen ? Silahın ateş etmesiyle geri tepme efektinden mi anlıyorsunuz ? Gerçekten şaka yapmıyorum. Nasıl anlıyorsunuz çok merak ediyorum. Birde mümkünse size gösterdiğim saygı çerçevesinde anlatırsanız çok memnun olurum.
Darkkill
Darkkill 12.08.2020 23:53
bilgisayarın olsaydı kanka emin ol bu oyunu severdin :) nokta
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 02:06
videodan vuruş hissinin iyi yada kötü olduğunu yıllardır öğrenemiyorsan o senin ezikliğin ben hiç ıskalamadım her satın aldığım oyunun önce bir trailer ini izlerim bakarım iyimi kötümü
darkrockv7
darkrockv7 11.08.2020 17:25
Anlıyorum sizi Ersin Bey, maalesef ülkemizde X,Y,Z kuşağı fark etmeksizin tartışma kültürü kalmadı. İnsanlar bir şey söylemeden önce bu söylediğim ne kadar mantıklı acaba gibi kendilerini sorgulamadıkları gerekiyor. Karşıdaki bir insanın mantıklı bir eleştiri yapması dahilinde fikrine katılmıyorsak dahi fikirlerine saygı duymamız gerekir ancak insanlar bu davranışlarda bulunmadıklarında unutmasınlar ki düzgün konuşan ve davranan insanların da bir sabrı var. Her ne kadar insanları düzeltmeye, daha güzel bir iletişim ortamı yaratmaya çalışan insanların sabrı tükendikçe, bu insanların karşı tarafa olan saygısı azalmaya başlıyor. Mesela yorumlara gelip bir oyuna çöp diyen birisini, ben bu kişi ya ergendir veya henüz çocuktur ya da gayet büyümesini tamamlamış akli melekleri yerinde ama bu kişi nasıl konuşulacağını, nasıl eleştiri yapılacağını bilmeyen bir kişi olarak düşünüyorum. Ama maalesef ki bu insanları düzeltmek benim işim değil ve bu insanlar kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor. Bakın arkadaşlar yapıcı, saygılı ve düzgün konuşmalar ve eleştiriler yapmazsanız -gündelik hayatta böyle davrandığınızı varsayarak- insanlardan saygı göremezsiniz. Lütfen arkadaşlar ama lütfen bir yorum yazmadan önce söylediğiniz şey ne kadar mantıklı bir düşünün ondan sonra yorumu gönderin. Söylediğiniz şeyin bir kanıtı varsa lütfen bu kanıtı sunun, arkası olmayan iddialar ortaya atmayın. Diyin mesela şu paylaştığım linkte yapılan oynanış videoları karşılaştırmasında açıkça görülüyor ki oyun downgrade yemiş veya yememiş. Bu tarz yorumlarla gelin lütfen.

---------------------------

Tamamen aynı fikirde olduğumuzu belirtmek istedim. Eleştiriniz için de tekrar teşekkürler.
darkrockv7
darkrockv7 11.08.2020 15:00
Redacted olarak yayınlayabilirsiniz Merlininkazanı işinize gelmiyorsa.
darkrockv7
darkrockv7 11.08.2020 14:26
Bu embesil toksik kitle yüzünden bu siteye giresim gelmiyor artık. Daha seviyeli konuşmaların olduğu oyungezer ve yabancı sitelere yöneldim artık ben. Sana da önerim başka sitelere yönelmek olur. Merlininkazanı anonim yorum atma özelliği kapatılmalı ve her yorumu onaylamayı bırakmalılar. Çünkü sitelerinin kitlesi değişmeye başlıyor. Sırf tık almak için de her yorumu onaylıyorlarsa da yapacak bir şey yok. Seviyeyi koruma niyetleri yok demektir. Hiç gelip burada düşünce özgürlüğünden de bahsetmeyin Merlininkazani kamusal bir platform değil, istediklerini yaparlar.

---------------------------------

Arkadaşlar merhaba,

Daha önce yorum sistemi ile ilgili birçok yöntem denedik. Fakat hepsinde işin ucu kullanıcıya bakıyor.

Malesef son yıllarda, yeni jenerasyon oyuncular tartışma kültürünü yok etmeye başladı. Farkındayız. Fakat bu malesef her yayın organının en büyük problemi. Diğer sitelerden tutun da sosyal medya yayınlarına kadar tartışmayı bilmeyen bir toplum olmaya başladık.

Yorumlarda hakaret olmadıkça herkesin kendisini ifade etmesine izin veriyor, özen gösteriyoruz. Arada gözümüzden kaçan yorumlar oluyor. onlara da şikayet olduğunda müdahale ediyoruz.

Sadece kullanıcı bazlı yorum atmak çözüm değil. Bunu daha önce çok denedik. Sadece küfür etmek için bile onlarca kullanıcı adı alan, üşenmeyen kullanıcılar var. Onaydan geçmeyen yorumları görseniz inanın şaşırırsınız.

Platformu güzelleştirmek, yorumları ile değer katmak kullanıcıların elinde.

-------------------------------------

Ersin
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2020 17:12
Şu oyuna kalitesiz olmuş diyen gitsin kendini camdan atsın mümkünse 10. kat olsun garanti olsun kimse de yokluğunu farketmez :D :D :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
System32
System32 11.08.2020 10:49
bu zamana kadar yapılmış en iyi oyunlardan biri gibi duruyor fps değil de tps kamera açısı olmasını isterdim çok güzel olurdu bu oyuna saatlerimizi gömeceğimiz aşikar :)
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 19:20
Kardeş iş işten geçti oyunun dinamiklerinden dünya dizaynına kadar fps için geliştirdiler artık geri dönüş yok gta da ki veya rdr de ki gibi tps fps geçişini de yapamazlar artık modculara kaldık ki onlarda tam yapamaz zaten basit bir kamera unlock yaparlar karakteri dıştan görürsün o kadar :/
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 16:40
Hala keşke tps hiç değilse opsiyon olarak verilseydi diyorum. Yani o kadar karakter özelleştirmeden sonra karakteri görememek bana hala saçma geliyor.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 11:28
Fps için ön yargılıydım fakat tam fpslik olmuş oyun ilk kez fps yapan bir firma için harika duruyo
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 02:05
yılın balonu olacak half life varken bu kim köpek
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 22:44
Bu oyundaki grafiklere neden bu kadar takınıldı anlamıyorum, içi boş ultra gerçekçi grafikleri olan bir oyun yerine gider Papers, Please i yeniden oynarım daha iyi. Cyberpunk 2077 sunduğu hikayesi ve oynanışıyla yükselecek ya da batacak, grafikleriyle değil. Ayrıca grafikleri de gayet iyi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 için yeni oynanış videoları yayınlandı
İlginizi Çekebilir