Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri

Ersin Kılıç 11.08.2020 - 10:59
Cyberpunk 2077 oyununda karakterinizin geçmişini seçebilecek ve ona göre oyuna farklı başlangıçlar yapabileceksiniz. Peki bu geçmiş hikayelerinde neler var?

Cyberpunk 2077 için Nomad, Street Kid ve Corporate olmak üzere üç farklı hikaye geçmişi seçeneği açıklandı. Oyun için dün akşam saatlerinde yeni bir Night City Wire sunumuna imza atıldı. Biz de bu sunumdaki detayları sizlerle paylaşmıştık. Bu sunumda oynanış görüntülerinden tutun müziklere, yakın dövüş dinamiklerine, silahlara ve karakter geçmişine kadar birçok detaya yer verildi. Peki bu geçmiş hikayelerinde neler yatıyor?

Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri hakkında

Evet, daha önce açıklandığı gibi Cyberpunk 2077'de birçok seçeneğin yanı sıra karakter geçmişinizi de seçebileceksiniz. Üstelik oyun başında yaptığınız bu seçime göre oyuna başlangıç hikayeniz değiştiği gibi aldığınız görevlerde de değişiklikler meydana gelecek. mesela bazı seçimlerde oyunda yer alan önemli bir karakter ile ilk dakikalarda karşılaşırken, başka bir seçim yaptığınızda bu karakteri görmeme ya da çok daha geç tanışma gibi durumlar olacak. Ayrıca karakter geçmişiniz diyaloglardan tutun da oyundaki birçok değere de etki edecek diyebiliriz. Şimdi gelin bu üç geçmişi sırasıyla ele alalım.

Cyberpunk 2077 Noman geçmişi

Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri

Nomad geçmişini seçtiğinizde diğer iki seçeneğe göre daha farklı bir başlangıç yapacaksınız. Çünkü bu sefer Night City'dfen bir hayli uzakta olacağız. şehir ışıklarının ufku süslediği bir bölgede başlayacağımız bu seçenek bizi şehrin duvarlarının dışına sürükleyecek. Badlands olarak adlandırılan ve bir önceki Night City Wire sunumunda gösterilen bölgede oyuna başlayacağız. 

Tabi şehrin dışında oyuna başlayınca öncelikle buradaki birçok görevi yerine getirmemiz gerekecek. şehrin kalabalığından kaçarak bu çorak topraklarda yaşamak isteyen karakterler ile karşılaşacağız. Badlands bölgesi uçsuz bucaksız kuraklığın yanı sıra ufak yerleşim bölgelerinin de yer aldığı bir kısım olarak karşımıza çıkacak. 

Tabi Nomad seçeneğinin bazı dezavantajları da var. Night City'e ulaştığınızda kendinizi dışlanmış olarak hissedeceksiniz. Çünkü şehir sakinleri dışarıda yaşamı tercih edenleri dışlayan bir yapıya sahip olacak. Bu da oyunun diyalog yapısına yansıyacak diyebiliriz.

Cyberpunk 2077 Street Kid geçmişi

Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri

Street Kid geçmişi adından da anlaşılabileceği gibi sokaklarda büyümüş bir karakter portresi çizmenize olanak sağlayacak. Bu geçmişi seçtiğinizde Night City'nin daha çok latin kökenli ailelerinin yaşadığı heywood bölgesinde oyuna başlayacaksınız. Nomad seçeneği daha çok ailesine ve klanına düşkün bir yapıya sahipken Street Kid geçmişi mahalleci bir tutum sergileyecek. "Burada doğ, burada yaşa ve burada öl" mottosunu benimseyen bu geçmişte diyalog seçeneklerinde de farklı seçimler ile karşılaşacaksınız.

Görevler icabı konuşmanız gereken yerel halk size daha farklı diyalog seçenekleri sunabilecek. örneğin bu diyalog seçenekleri aslında görev başında karşınıza çıkmasa da daha sonrasında çete üyelerini konuşarak ikna etmeniz daha kolay olacak. Şehirde yer alan gece kulüplerini avucunun içi gibi bilen bu karakter geçmişinde tabi ki çete ve farklı gruplar hakkında da daha fazla bilgi sahibi olacağız.

Cyberpunk 2077 Corporate geçmişi

Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri

Bu seçenek adından da anlaşılabileceği gibi daha üst basamaklarda yer alan bir geçmiş sunacak. Diğer iki seçeneğin aksine Corpo seçeneğindeki hayat gayemiz para ve güç elde etmenin yanı sıra Night City'de daha üst kademelere ulaşabilmek olacak. Bu seçenek ile başladığımızda aynı zamanda şehrin politik yapısına da büyük etkileri olan mega şirketler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabileceğiz.

Geç teslim ettiğimiz raporlar sonucu bir suçlama ile karşılaşacağımız bu karakter geçmişinde kimseye güvenmeyeceğiniz bir ortamda yer alacaksınız. Bir nevi oyunun üst kademesindeki kurtlar sofrasına daha yakından bakma şansımız da olacak diyebiliriz. 

Bu geçmiş ile başladığınızda daha iyi analiz ve hikaye detaylarına da ulaşabileceksiniz. Örneğin bir çetenin çaldığı robotlar hakkında girdiğiniz bir görevde Nomad ve Street Kid seçenekleri çok fazla bilgi sahibi olmaz iken Corpo seçeneğinde ise bu robotun neden önemli olduğunu, ne işe yaradığını direkt olarak bilme şansımız olacak.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 20:51
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 13:23
Aklıma Dragon Age Origins'teki farklı başlangıçlar geldi.
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 23:20
21:37 Evet ya ben de daha bir ay önce dördüncü kez bitirdim. Bana göre en güzeli asil cüce orijiniydi.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 21:37
DA Origins de 6 farklı başlangıç vardı (Soylu, Büyücü, Elfler ile Cüceler iki farklı başlangıçla) Ostogar'dan sonra ana hikaye aynıydı detaylar farklılık gösteriyordu. Baya oynamıştım, bazen yeniden başlayasım geliyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 20:09
Noldu ya siz geçen drdisrespect diyip duruyodunuz permanent ban yemiş üç haberinizden biri drdisrespect. . Drdisrespectin karısımısınız siz. Naapıyo şimdi drdisrespect.
Sıvacılık mı yapıyor ? İnşaatta tuğlamı taşıyo? Ya da kaporta cilamı?
---------------------------------------------------
Hayır kendisiyle bir akrabalık bağımız yok. Sordunuz söyleyelim, kendisi YouTube üzerinden canlı yayınlarına devam ediyor. Kaporta cila işlerinden anlamazmış, öyle söyledi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Nuridayi
Nuridayi 11.08.2020 23:50
Cima etmek olacaksa ön sipariş vercem.
allalla
allalla 12.08.2020 08:56
olacaktır.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 12:05
bu kadar reklamı yapılan oyun nedense patlayacak gibi. grafikleri de bi türlü beğenemedim.
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2020 04:09
RPG oyununda aradığın şey grafik ise, RPG tarzı oyunlar oynamamalısın. Diğer yandan grafikleri bir RPG oyununa göre hayli yerinde, eğer tatmin olamıyorsan; Bu tarz yapıtlar yerine ABD'li şirketlerin birbirinin kopyası olan popüler kültür öğesi ve para tuzağı olan ticari amaçlı ürünleri denemelisin.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 19:27
skyrim 2011de çıktı, en iyi grafiklere sahip değildi fakat 9 yıldır hala oynanıyorsa bu onun bi baş yapıt olduğunu gösterir. RPG oyunununa göre cyberpunk un grafiklerin beklediğimden çok daha iyi.
cemakturk
cemakturk 11.08.2020 15:31
real life reyiz sen misin? Grafikler gayet yeterli. Konu muazzam daha ne istersin?
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 12:32
on numara grafikler nesini beğenemedin.
MK Okuru
MK Okuru 11.08.2020 12:24
Yaw he he
Kalan Karakter: 300 Gönder
taylanz
taylanz 11.08.2020 22:10
bence aksiyon fps ve hikaye bakımından bombastik bir oyun geliyor. bir de açık dünyada da skyrim tarzı random encounter'ler varsa tadından yenmez.

neyseki cyberpunk için hiç bir zaman witcher 3 hype'ı yapmadım.
aslına bakılırsa witcher 3 de bana trailer, fragmanlarda baya balon gelmişti, sonra bir daldım 200 saat.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Cyberpunk 2077 Nomad, Street Kid ve Corpo seçimleri
İlginizi Çekebilir