CS: Go turnuvasında hile kullanan oyuncular yasaklandı

Alparslan Gürlek 29.05.2020 - 17:44
Red Bull’un Finlandiya’da düzenlediği “Finnish Red Bull Flick” turnuvasının kazananları turnuvadan sonra yasaklandı.

Counter Strike: Global Offensive oyununda ve birçok çevrimiçi çok oyunculu oyunda her gün yığınla insanın hile yüzünden yasaklandığını biliyoruz. Fakat bu sefer çok ilginç bir olayla karşı karşıyayız. İşin ucunun Red Bull’a dokunması bu yasaklama olaylarını fazlasıyla ilginçleştiriyor.

CS: Go turnuvasında hile kullanan oyuncular yasaklandı

Red Bull’un Finlandiya’da düzenlediği “Finnish Red Bull Flick” turnuvasının kazananları turnuvadan sonra yasaklandı. Haziran ayında ulusal finallerde Finlandiya’yı temsil edecek oyuncuların kazandığı turnuva sonrasında, hile kullandıkları tespit edilince hesapları yasaklandı. Finli oyuncular “jezayyyy” ve “woldes” turnuva içerisinde zaten Finlandiya’lı CS GO oyuncuları tarafından şüphe ile izlenmişti.

CS: Go turnuvasında hile kullanan oyuncular yasaklandı

FACEIT isimli üçüncü parti anti-hile yazılımının Finnish Red Bull Flick turnuvası sonrasında güncellenmesiyle, turnuva sırasında tespit edilemeyen hileler de yazılımın kütüphanesine eklendi. Güncelleme sonrası turnuva kazananlarının hile kullanıldığı tespit edilince yasaklandılar ve ulusal finallerde ülkelerini temsil edemeyecekler. Bunun üzerine Red Bull, diğer katılımcıları turnuvanın ikinci turuna gönderdi. Hileciler olmadan daha adil bir turnuva yapılması yoluna gitti diyebiliriz. FACEIT ise şu açıklamayı yaptı:

FACEIT: “Maalesef, geçen haftaki sürümde ortaya konan teknik bir sorun nedeniyle, birkaç tür hile tespitine ilişkin bilgiler, Hile Karşıtı Operasyon ekibimiz tarafından altyapımızda geçici olarak mevcut değildi. Bu görünürlük eksikliği ve bu tür tespitlerin henüz herhangi bir otomatik ‘uzaklaştırma ve yasak’ stratejisi ile yönetilmemesi, iki oyuncunun yasaklanması anlamında bir gecikme yarattı.”

Finlandiya CSGO Topluluğu ise zaten turnuvayı izlerken şüphelenmişti. Oyunda olağandışı hareketler ve ani nişan almaların olduğunu gören oyuncular, bu işte bir terslik olduğunu anlamış olmalılar. Videoyu izlediğimizde, jezayyyy ve woldes isimli oyuncuların rakiplerine aniden kilitlendiğini, duvar arkasındaki rakiplere dahi nişan aldıklarını görebiliyoruz.

Oyunlarda hile kullanmanın zaten acizce ve can sıkıcı bir unsur olduğunu bilmek yetiyorken, bunun Red Bull’un düzenlediği bir turnuvada yaşanması gerçekten üzücü bir durum. Ülkelerini temsil edecek oyuncuların hile kullanması elbette Finlandıyalı CSGO oyuncuları tarafından tepkiyle karşılandı. Turnuvada kaydedilen 3 dakika 11 saniyelik YouTube videosunu izleyen her oyuncunun bu işte bir terslik olduğunu anlayacağına eminim. Duvarların arkasındaki düşmanların görülmesini sağlayan, topluluk içinde “Wall hack” olarak bilinen ve yine düşmanların baş hizalarına otomatik olarak nişan alan “Aim hack” kullandığı açıkça görünen oyuncular, ne yazık ki turnuvayı kazanıp, devamında yasaklandılar. Umarım bir daha bu ve benzeri can sıkıcı hile vakalarıyla karşılaşmayız.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 12:32
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2020 17:50
"Banlamak" diyip geçmek yerine Türkçe karşılığı olan "yasaklamak" kelimesini kullanmanız hoşuma gitti doğrusu.
MK Okuru
MK Okuru 31.05.2020 16:17
Onamı takıldın ne değişikler var şu hayatta
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 30.05.2020 05:05
Hilecilerin gerçekten çok ciddi psikolojik problemleri oluyor. Etrafımda da hileci tanıdıklarım var. Hemen hemen hepsinin ortak noktası hayatta kendilerini epey ezik bulmaları. Üstüne üstlük sanal dünyada da başarısız olduklarını gördüklerinde hile ile bu başarısızlıklarının üstünü kapatıp egolarını tatmin etmeye çalışıyor zavallılar.
MK Okuru
MK Okuru 30.05.2020 14:24
Ne egosu burda parayı kaldırmak amacıyla hile yapmışlar
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.05.2020 21:14
Cs:Go artık para avcısı oldu. Rekabetçide son rütbelerde bile aşırı hile var. Ban dalgaları hikaye. Bunların kesinlikle hileci ve üreticileriyle anlaşmaları var. Bak riot gamese, adamlarda acıma yok.
Kalan Karakter: 300 Gönder
CS: Go turnuvasında hile kullanan oyuncular yasaklandı
İlginizi Çekebilir