3D animasyon sertifika programları başlıyor

Merlinin Kazanı 14.11.2012 - 15:01
Boğaziçi Üniversitesi ve Artly Academy'nin katkıları ile
Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve ARTLY GROUP bünyesindeki ARTLY ACADEMY işbirliğiyle bilgisayar destekli animasyon sektöründe Türkiye’nin ihtiyacı olan insan gücünü yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla “3D Animasyon” sertifika programlarını başlatıyorlar. 17 Aralık’ta başlayacak ve 6 ay sürecek olan eğitimlerde 3D animasyon ve compositing dersleri uygulamalı olarak anlatılacak.

3D animasyon sertifika programları başlıyor
Bilişim sektörünün büyüyen internet, oyun ve görsel iletişim pazarına hizmet veren bilgisayar destekli grafik ve animasyon sektörü son zamanlarda büyük gelişim ve değişim göstermeye başladı. Kullandığımız cep telefonunun ara yüzünden, oynanan oyunların grafiklerine, izlediğimiz filmlerdeki görsel efektlerden, televizyon reklamlarındaki üç boyutlu karakterlere, internet üzerinden yapılan reklamlardan, mimari görselleştirmelere, eğitim yazılımlarına, mühendislik, bilimsel ve tıbbi görselleştirmeye kadar birçok alanda kullanılan animasyon bazlı tasarımlar günümüzde sürekli ve artan sıklıkta karşımıza çıkıyor.

Dünya genelinde yüz milyarlarca dolarlık hacme sahip olan animasyon sektöründe Türkiye'nin yerini alabilmesi için gerekli yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyacı gören ARTLY GROUP bünyesinde yer alan ARTLY ACADEMY, BÜYEM ile birlikte bu alanda profesyonel projeler geliştirecek elemanlar yetiştirmeyi, değişen dünyanın değişen iş imkanlarından gençlerin faydalanmalarını ve kalifiye profesyoneller olarak sektörde yer almalarını sağlamayı hedefliyor.  

BÜYEM Müdürü Tamer Atabarut, bu sertifika programındaki hedefin, animasyon eğitimi almış ya da bu konuda ilk kez eğitim almak isteyen öğrencilere uzmanlaşabilecekleri dallarda kaliteli eğitim vermeye öncelik vermek, önce staj, sonra da iş imkanları yaratarak aldıkları eğitimi birer profesyonel olarak uygulayabilecekleri ortamları yaratmak olduğunu belirtti. Bu programın ayrıca mesleki bir sorumluluk olduğunu da ifade eden Tamer Atabarut, “Sahip olduğumuz bilgi yoğunluğu sayesinde “teori” ve tecrübelerimizin birikimi olan “uygulama”yı birleştirerek bu değişime katkıda bulunmak her şeyden önce mesleki sorumluluğumuzdur” dedi.

3D animasyon sertifika programları başlıyor
Tamer Atabarut, BÜYEM ve ARTLY ACADEMY işbirliği ile katılımcılara Türkiye için yepyeni bir eğitim modeli sunacaklarını söyledi. ‘3D Animasyon” sertifika programları ile katılımcılar;

-Sektör deneyimi olan ve alanlarında uzman öğretmenlerden eğitim,  sektörle ilgili ilk  ağızdan deneyim ve bilgi,
-Katılımcıların henüz proje tasarım aşamasındayken deneyim kazanmalarına ve sektörle ilgili bilgi edinmelerini sağlayan interaktif bir eğitim sistemi,
-Animatörlere uzmanlaşabilecekleri konulardan birini seçerek bilgilerini ilerletmelerini sağlayan, “spesiyalist” olmaya yönelik bir eğitim sistemi,
-Katılımcı-eğitmen etkileşimli bir sertifika programı,
-Araştırmayı teşvik eden proje üretimleri,
-Staj ve iş imkânı

olanaklarına sahip olacaklar.

BÜYEM’in vizyonu ve misyonuna değinen Tamer Atabarut, “BÜYEM’in vizyonu, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile bir taraftan ülkenin yetişmiş insan gücüne katkıda bulunurken, diğer taraftan piyasanın ihtiyacı olan nitelikli iş gücü yetiştirebilen bir kurum olmaktır. Misyonu ise, bireyler, kurumlar ve toplumumuz için yüksek değer teşkil eden eğitimler sunmak, bu eğitimlerde çağın gerekleriyle toplumun ihtiyaç ve koşullarını bütünleştirmek, teori ve uygulamayı birleştirerek katılımcılara yaşama geçirilebilir bilgi ve beceri kazandırmaktır” dedi.

ARTLY GROUP Başkanı Yeşim Aktaş ise animasyonun, yapım tekniği ve kullanım alanlarının zenginliğinden dolayı bugün dünyada en çok yatırım yapılan ve en hızlı büyüyen sektörlerden biri haline geldiğini ve hızla büyüyen bu sektörde, gerek sanatsal gerekse teknik birçok bilgi ve deneyime sahip eleman ihtiyacının arttığını anlattı.

BÜYEM ile gerçekleşen işbirliğinin sektörde var olan gelişim ve değişim sürecinde düşünülebilecek en doğru ortaklık olduğunu vurgulayan Yeşim Aktaş “Sektörünün global liderliğine aday olan ARTLY GROUP ile konumundaki tartışmasız lider BÜYEM arasındaki işbirliği, bu kaçınılmaz değişimin başlangıç aşamasında çok belirgin bir fark yaratacak. Bu işbirliğiyle profesyonel bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak kalifiye eleman yetiştirme konusunda sektörümüze katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi. Aktaş, ARTLY GROUP’un vizyonunun animasyon ve görsel efekt kavramlarının ardında bulunan meslek gruplarında global liderlik, misyonunun ise kaçınılmaz dijital geleceği insanlığa lezzet katarak sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

-Basın Bülteni
Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 5.05.2024 18:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
3D animasyon sertifika programları başlıyor
İlginizi Çekebilir