1/2

2014 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali'nde olanlar

Ceyda Doğan 3.02.2014 - 01:19
Türkiye bir ilki yaşadı. Tebrikler Riot Türkiye
Türkiye'nin lisanslı ilk eSpor etkinliği olmayı başaran League of Legends 2014 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali bugün sona erdi. Renkli cosplayerların, eğlenceli dakikaların ve en önemlisi kıyasıya mücadelenin tadını çıkarttık. İki günlük maratonun ardından Dark Passage eSports Club'ın şampiyonlukla ayrıldığı etkinlikte, her zaman olduğu gibi çeşitli iddialar da ortaya atıldı.

2014 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali'nde olanlar
Uzun süredir şampiyonluğu elden bırakmayan DP'nin, Kasım "Holythoth" Polat'ı aralarından çıkartmalarının ardından, ortalık karışmıştı. Son zamanlarda "Kasım'a ne olacak?" sorusu birçok dedikoduyu beraberinde getirdi. 2 Şubat tarihinde Multiplayer ekibiyle görüntülenen fotoğrafı sayesinde "Riot Türkiye'ye geçecek" dedikodularını da ister istemez bastırdı.

2014 Şampiyonluk Ligi Kış Mevsimi Finali'nde olanlar

Her turnuva sonrası "en iyi oyuncu" seçmelerini gerçekleştiren League of Legends'ın LoL severler tarafından seçilen "Kış Mevsimi Finali En İyi Oyuncu Ödülleri" seçimleri ise oldukça ilginçti. Tüm koridorların en iyi oyuncularının tamamı DP takımına verildi ancak burada ufak bir not düşmeden edemeyeceğim. Her ne kadar DP'nin başarılı bir takım olduğunu kabul etsek bile Onur "Zergsting" Ünalan gibi bir gerçeği, birçok LoL oyuncusunun atladığını düşünüyorum. Sadece finale kalan iki takım arasında oylama gerçekleşse bile benim "En İyi Destek Oyuncusu" oyumu kesinlikle Onur "Zergsting" Ünalan kazanırdı. Ayrıca "En Değerli Oyuncu Ödülü" ise beklediğim gibi Asım Cihat "fabulous" Karakaya'ya gitti. Günün en epik hareketlerinden biri ise Anıl "HolyPhoenix" Işık'ın HWA ile yaptığı son maçtaki, 5'te 5'lik skoruydu.