Kaliforniya'nın Marin County bölgesinde bir adam, halk kütüphanelerinden yaklaşık 10 bin dolar değerinde Nintendo Switch oyunu çalmakla suçlanarak tutuklandı. 45 yaşındaki Jamal Reed-Obafumi isimli şahsın, birkaç ay içinde yedi farklı kütüphaneye girdiği belirtiliyor.
Marin County Şerif Ofisi’nin yaptığı açıklamaya göre Reed-Obafumi, Nisan ve Haziran ayları arasında yaşanan en az yedi ayrı hırsızlık olayıyla ilişkilendiriliyor. Zanlı, 17 Haziran’da gözaltına alındı ve hakkında toplamda 12 farklı ağır suçlama yöneltildi. Bu suçlamalar arasında birden fazla hırsızlık suçu ve kefaletle serbestken yeni bir suç işleme de yer alıyor.
Yetkililer, olayların detaylarına dair tüm bilgileri paylaşmamış olsa da, kütüphanelerin hedef alınmasının toplumsal açıdan hassasiyet yarattığını vurguladı. Şerif Ofisi yaptığı açıklamada, “Kütüphanelerimiz toplumun temel yapı taşlarıdır ve herkesin keyifle kullanabilmesi için korunmalıdır,” ifadelerini kullandı.
Marin County yetkilileri, olayla ilgili soruşturmanın hâlâ devam ettiğini ve çalınan oyunların tam olarak kaç tanesinin geri alındığının henüz net olmadığını belirtti. Ancak birkaç oyunun ele geçirildiği doğrulandı. Bu da, soruşturmada ilerleme kaydedildiğine işaret ediyor.
Öte yandan, Nintendo’nun yeni konsolu Switch 2, Haziran ayındaki çıkışıyla şirket tarihinin en hızlı satan donanımı oldu. Ancak bazı üçüncü parti oyunların satışları beklentilerin altında kaldı. Reed-Obafumi vakası ise, oyunların kütüphane gibi kamusal alanlarda nasıl değerlendirildiği sorusunu yeniden gündeme getirdi.