Yapımcı - YayıncıVanilla Ware - Sony Interactive Entertainment
Merlin Puanı86
Artılar- Oyunun her yanı elle çizilmiş bir illüstrasyon şöleni, görsellik harika, animasyonlar çok akıcı, arkadaşlarla oynaması çok keyifli
Eksiler- Her durumda her noktada istismar edilen kadın anatomisi gerçekten can sıkıyor, bölümler bir yerden sonra kendisini çok tekrar ediyor
Dragon's Crown'ı ilk fragmanlarını ve oynanış videolarını izlediğimden beri deliler gibi oynamak istiyorum. Eğer 14-16 yaşlarında olsaydım, gerçekten Dragon’s Crown benim çok seveceğim bir oyun olabilirdi, şimdi ise rahatsız edici geliyor, neden mi?
Vanillaware’in yeni oyunu Dragon’s Crown 2D rol yapma öğeleri içeren bir platform oyunu. Özellikle muhteşem görselliği ile gözleri dolduran ve bu görsel temayı oyunun geneline yaymasıyla takdirleri kazanan bir yapım.
Standart bir 2 boyutlu platform oyunu olarak size sunulan altı sınıftan birisini seçiyorsunuz, bunlar Elf, Dwarf, Wizard, Fighter, Amazon ve Sorceress. Her birinin oynanış tarzı ayrı, Fighter ve Dwarf ağır karakterlerken büyücüler hasar olarak daha güçlüler doğal olarak. Tabii ki bütün bunlar oyunun co-op modunda daha mantıklı, farklı sınıflardan karakterler alarak oynamak gerçekten eğlenceli.
"Kankalarla yaratık öldürme keyfi"
Normal bir 2D platform oyununun hızından kat kat tempolu olan Dragons Crown, gerçekten inanılmaz animasyonlara ve bu animasyonlarla birlikte gelen görselliklere sahip. Düşmanlarınızın üzerine ardı ardına kombolar patlatırken bu görsel bir şölen haline gelip sizi gerçekten inanılmaz eğlendiriyor.
Vanillaware’in Dragon’s Crown ile en öne çıktığı kısım düşman tasarımları ve bu düşmanların sayısı. Gerçekten uğraşılmış yüzlerce yaratık var ve oyun bu yaratıkları sürekli olarak sizin üzerinize balya balya gönderiyor. Farklı mitolojilerden gelen bu farklı yaratıklar, Vanillaware’in yaratıcılığının doruk yaptığı noktaları takdir etmenizi sağlıyor. Sadece görüntüde değil, oyunun mekanikleri de bu farklılığı kullanmanızı istiyor.
Her yaratığa karşı farklı taktikle yaklaşmanız lazım, örnek vermek gerekirse, Undead türünde yaratıklar onları dövdükten sonra patlayarak size hasar veriyor, bu sebeple kesinlikle dayak faslından sonra mesafenizi korumanız gerekiyor. Bu durumun çok daha makro bir şekli bölüm sonu canavarlarında da geçerli.
"Boom!"
Bütün bu hız ve yaratık dövme faslı arasında Dungeons and Dragons: Chronicles of Mystara’da olduğu gibi kasabalarda duraklayabilir, burada yeni eşyalar alabilir ve karakterinizi güçlendirebilirsiniz, zaten oyunun nefes alma noktalarını bu “hub” kısımlar yaratıyor, onun dışında sürekli dayak sürekli aksiyon.
Rol yapma öğeleri arasında sadece eşya alma yok tabii ki, karakterinizi geliştirebiliyorsunuz, karakterinizi geliştirdikçe oyun tarzını da nasıl geliştirdiğinize göre değişiyor, bu basit bir yetenek puanlama sisteminin bir oyunu ne kadar değiştirebileceğinin yegane kanıtı.