Bağımlılığımız geri dönüyor
İlk başta Half-Life’ın eklentisi olarak çıkmıştı Counter Strike. Ancak Sierra firması bu eklentinin Half-Life’ın önüne geçemeyeceğini düşünmüş olacak ki, oyunun isim haklarını Valve firmasına satmıştı. Sonuç olarak Counter Strike Valve firmasının elinden çıktığında 4.3 milyon satmış, Half-Life ise 14.3 milyon satmıştı. Eklenti olarak neredeyse asıl oyunun 1/3’ü kadar bir satış yapmış olması sanırım Sierra’yı “beyninden vurulmuşa” döndürmüştür.
Counter Strike, Counter Strike: Condition Zero ve Counter Strike: Source çıkınca Valve’nin topladığı Pazar payı 10 milyon gibi bir satış rakamına çıktı ve bu oyunun gerçekten tuttuğunu bize defalarca kanıtladı. Oyun için binlerce harita, binlerce mod, binlerce farklı silah, kostüm vs. opsiyonu çıktı. Oyunu seven için cennete düşmek gibiydi bu özellikler ve sürekli geliştirilmeye devam etti.
Silahları toprak altından çıkarma vakti geldi…Valve Counter Strike kapısını asla kapatmıyor ve elinden geldiği kadar bu piyasanın ekmeğini yemek istiyor. Bu yüzden Counter Strike 2 sorularını ustalıkla bertaraf ediyor, eğer oyun satışları ve internet üzerinden oynanışlarda azalma olursa yeni bir özellikle piyasaya yeni versiyonunu sürüyordu. Örneğin 1.6 versiyonu goldsrc denen Half-Life 1 in yapıldığı oyun motoruyla yapılmıştı. Ancak oyunculara yanıt vermek isteyen Valve, oyunun gözden düştüğünü görünce Counter Strike: Source çıkararak yine oyunun oynanış çıtasını yükseltti. Oyun Half-Life 2 nin kullandığı source motoruyla yapılmıştı.
Dediğimiz gibi, Counter Strike 2 için Valve ser verip sır vermese de bizi yepyeni bir oyuna bağlamaya hazır bu günlerde. Adı da Counter Strike: Global Offensive ya da kısaca CS:GO